Így készítve biztos megeszi a gyerek a kelbimbót: sok sajttal, tepsiben pirul a zöldség
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Almás-fahéjas csiga: a foszlós tésztának képtelenség ellenállni
Omlósra sült, fűszeres lazac: zsiradék nélkül, air fryerben készül
Mogyorókrémes csillagok az ünnepi asztalra: alig valamiből készül
Omlós diós hókifli vajjal gyúrva: klasszikus karácsonyi recept
Citromos, zöldfűszeres csirkemell: villámgyors ünnepi ebéd
Csupán néhány hozzávaló szükséges a sajtos kelbimbó elkészítéséhez, ami annyira finom, hogy eteti magát.
A kelbimbó nagyon egészséges zöldség, amit nagyon sokféle módon el lehet készíteni, mégis a leggyakrabban párolva kerül az asztalra. A főzésénél óvatosnak kell lenni, mert ha túlfő, rossz lesz az íze, és azt bizony sehogyan sem lehet már orvosolni. Épp ezért, ha fél az ember a túlfőzés gondolatától, a legjobb tepsiben megsütni a kelbimbókat. Már a legegyszerűbb só és bors fűszerezéssel is isteni lesz, de ha igazán pazar lakomát szeretnél, akkor nem árt kicsit felturbózni a zöldet.
Tejföllel egybekeverve és jó sok sajttal megszórva elképesztően ízletes és szaftos lesz a kelbimbó, önmagában is laktató, vacsorára tökéletes választás, de gazdag köretként is megállja a helyét. A pikáns ízek kedvelői chiliport is szórhatnak a tepsiben pirult zöldségre, egy kis csípős íz jól fog neki állni. A sajtos finomság az első falat után még a legfinnyásabb gyerek ízlését is elnyeri.
Sajttal sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm kelbimbó
- 300 gramm tejföl
- 350 gramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- olaj kevés
Elkészítés:
A kelbimbót mossuk meg, majd vágjuk félbe (egészben is hagyható), öntsük hőálló tálba, sóval és borssal forgassuk egybe. A kikevert tejfölt öntsük rá a kelbimbóra, keverjük össze vele, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és forgassuk össze a zöldséggel. Utána a maradék sajt is kerüljön a kelbimbóra és leheletnyi olajjal öntözzük meg. 180 fokos előmelegített sütőben süssük aranybarnára 15-25 perc alatt.
Fotó: Getty Images