Sajtos szószban sült, töltött gombák: most könnyen beszerezheted a hozzávalókat
Könnyen igazi ínyencfalatokat varázsolhatsz az egyszerű gombából. Töltve, selymes sajtszószban sütve biztos siker forrása.
A gomba izgalmas alapanyag, melyből rengeteg ínycsiklandó finomság készülhet. Talán az egyik legnépszerűbb formája, mikor rántva készítik, klasszikus zsemlemorzsás panírba forgatva, de különlegesebb ruhába bújtatva is isteni. Fő- és előételek egyaránt gyárthatók belőle, érdemes minél több formában kipróbálni.
A gomba grillezve és sütőbe tolva is nagyon finom. Ha utóbbi mellett döntesz, akkor töltelékkel készüljön a gomba. Kapd ki a szárát, de ne dobd ki, csomagold el és rakd a fagyasztóba, később felhasználhatod alaplé készítésénél, vagy gombás tojást dobhatsz belőle össze reggelire.
A megtisztított gombák szárát távolítsuk el, enyhén kenjük meg a kalapokat olajjal.
A cheddar sajtot reszeljük le, keverjük egybe a krémsajttal, dijoni mustárral, valamint a fűszerekkel.
A sajtos tölteléket töltsük a gombakalapokba, majd a tetejüket fedjük reszelt trappistával vagy reszelt füstölt sajttal.
A töltött gombakalapokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu