Abbahagyhatatlanul finom, sajtkrémmel töltött gomba: kezdők is elkészíthetik

stgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós, sajtos töltelékkel dúsított gombát kínálhatod előételként, de izgalmas körettel együtt főételként is megállja a helyét.

A gomba izgalmas alapanyag, melyből rengeteg ínycsiklandó finomság készülhet. Talán az egyik legnépszerűbb formája, mikor rántva készítik, klasszikus zsemlemorzsás panírba forgatva, de különlegesebb ruhába bújtatva is isteni. Fő- és előételek egyaránt gyárthatók belőle, érdemes minél több formában kipróbálni.

A gomba grillezve és sütőbe tolva is nagyon finom. Ha utóbbi mellett döntesz, akkor töltelékkel készüljön a gomba. Kapd ki a szárát, de ne dobd ki, csomagold el és rakd a fagyasztóba, később felhasználhatod alaplé készítésénél, vagy gombás tojást dobhatsz belőle össze reggelire.

Sajttal töltött gomba

stgct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 darab csiperkegomba (nagyobb)
  • olaj szükség szerint
  • 200 g cheddar sajt
  • 4 evőkanál natúr krémsajt
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál füstölt paprika
  • 150 g trappista vagy füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított gombák szárát távolítsuk el, enyhén kenjük meg a kalapokat olajjal.

A cheddar sajtot reszeljük le, keverjük egybe a krémsajttal, dijoni mustárral, valamint a fűszerekkel.

A sajtos tölteléket töltsük a gombakalapokba, majd a tetejüket fedjük reszelt trappistával vagy reszelt füstölt sajttal.

A töltött gombakalapokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük