Fenséges, sajttal töltött húsgombóc: sütőben sütve lesz igazán finom

shcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó húsgombóc villámgyorsan az asztalra kerül, próbáld ki serpenyőben, vagy sütőbe tolva készítsd el.

A húsgombóc népszerű finomság, sok változatban készülhet, nagy kedvenc a svéd vagy a paradicsomos szósszal nyakon öntött verzió, melyeket izgalmas köretekkel kínálhatsz. A golyók elkészítése egyszerű, de mindig érdemes a masszába valami újat csempészni, játssz a fűszerekkel, vagy töltsd meg a gombócot.

A húsgombóc darált marha-, sertés- és pulykahúsból is készülhet, ha szeretnéd, vegyesen is dolgozhatsz velük. A fűszerek terén légy bátor, engedd szabadjára a fantáziádat, ha szeretnéd, friss zöldekkel is feldobhatod a masszát. Hogy igazán különleges legyen a gombóc, csomagolj a belsejébe sajtot, úgy sokkal finomabb lesz. Az elkészült húst kínáld salátával, krumplipürével, vagy próbáld ki szendvicsként.

Sajttal töltött húsgombóc

shct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált marha-, sertés- vagy pulykahús
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • só és bors ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű (opcionális)
  • 10 dkg sajt (trappista vagy gouda)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá az összes fűszert, dolgozzuk egybe a masszát.

A sajtot vágjuk kis darabokra, majd a húsból formázzunk úgy gombócokat, hogy mindegyik közepébe kerüljön sajt.

A gombócokat kevés olajon, serpenyőben, 15-18 perc alatt süssük készre, közben fordítgassuk. 180 fokosra előmelegített sütőben, kevés olajjal 20 perc alatt is készre süthetjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük