Nyúlós sajttal töltött puffancs - Ne spóroljunk a töltelékkel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Elég egy harapás, ami után biztosan nem tudjuk letenni ezeket a csupa sajtos puffancsokat.
Imádom a sajttal töltött ételeket. Minél több van bennük, annál finomabbak, legyen az hús vagy csak egy sima melegszendvics. Ezek a kis puffancsok is tulajdonképpen szendvicsek, csak éppen a sajt a tésztába kerül, amit aztán gyorsan kisütünk és már ehetünk is.
Kelt tésztából készül, emiatt egy picit lassabb és időigényesebb az elkészítése, de utána villámgyorsan kisül. Önmagában uzsonnára vagy körettel ebédre is tökéletes.
Sajttal töltött puffancs
Hozzávalók 4 adaghoz
Tészta
- 200 milliliter tej
- 600 gramm liszt
- 1 evőkanál joghurt
- 1 csomag élesztő (instant)
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
Töltelék
- 400 gramm sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban. A lisztet adjuk hozzá legutoljára, lassan adagolva. Gyúrjuk össze a tésztát, majd letakarva hagyjuk kelni fél órát. A sajtot reszeljük le.
Osszuk 8 részre a tésztát, majd mindegyiket nyújtsuk ki. Szórjuk meg őket alaposan sajttal, jól csomagoljuk be, majd kicsit lapítsuk le. Takarjuk le őket konyharuhával, hagyjuk állni 5 percig.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, süssük minden oldalukat 2-2 percig.
Fotó: Getty Images