Sajttortás brownie vagy brownie-s sajttorta? Egyszerűbb, mint gondolnánk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sajttortás brownie egy csoda: gyönyörűen néz ki, isteni finom és egyszerű elkészíteni. Amellett, hogy látványos desszert, egészen különleges a lágy krémsajt és a csokoládés brownie találkozása.
Aki szenvedélyesen szereti a sajttortát és rajong a brownie-ért is, annak ez a sütemény maga a mennyország. A tésztájába rengeteg kakaó és csokoládé kerül, a töltelékbe pedig cukorral és vaníliával dúsított krémsajt.
Nem minden az, aminek látszik
Habár első ránézésre bonyolult süteménynek tűnik, valójában nagyon egyszerű, mind a tészta, mind a krém elkészül 10 perc alatt, és a márványos minta kialakítása sem komplikált, sőt. Kezdőknek is könnyedén sikerülni fog, és olyan desszertet tehetnek az asztalra, mintha egy sztárcukrász készítette volna.
Bár a brownie-t legtöbbször melegen fogyasztjuk, ezt a sajttortás változatot hidegen érdemes enni, a krém akkor szilárdul meg kellően, és nem kell aggódni, a tészta is ragacsos és szaftos marad majd.
Sajttortás brownie
Hozzávalók 12 adaghoz
Krémsajt
- 225 gramm krémsajt
- 0.25 bögre cukor
- 1 darab tojás
- 0.25 teáskanál vaníliakivonat
Brownie
- 0.5 bögre vaj (115 g)
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre kakaópor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 darab tojás
- 0.75 bögre liszt
- 0.25 teáskanál só
- 90 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 20x20 cm-es tepsit vagy béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Először a krémnek álljunk neki. A krémsajtot keverjük össze a cukorral robotgép segítségével, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát is. Ha habos és krémes, tegyük félre.
A brownie-hoz olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát is. Keverjük bele a lisztet, a sót és az apróra tört csokoládét.
Vegyünk ki a brownie tésztájából fél bögrényit, a többit öntsük a tepsibe. Erre mehet a krémsajt, mindenhova egyenletesen jusson belőle. Tegyünk a fél bögre brownie-tésztából teáskanálnyi adagokat a krémsajtba, majd egy villa vagy vajazó kés segítségével alakítsunk ki márványos mintát.
180 fokon 35-40 percig süssük, az a jó, ha nem szárad ki teljesen a tészta.
Fotó: Getty Images