Frissítő és isteni házi limoncello: sok jéggel, jól behűtve az igazi
A mennyei citromos likőrt, vagyis limoncellót akár magad is elkészítheted otthon.
Arról nem érdemes vitázni, hogy a legjobb és a legegészségesebb szomjoltó a víz, na de esténként, főleg, ha kiruccansz vagy te hívsz vendégeket, mértékkel lecsúszhat valamilyen alkoholos ital is. Ne csak fröccsben gondolkozz, ha már úgyis van otthon finom borod, készíts belőle koktélt, például Sangriát.
Ezt az italt már az ókori görögök és rómaiak is ismerték, bort, cukrot és fűszereket kevertek össze. A Sangria különböző változatai Franciaországban és Olaszországban is fellelhetők voltak a 17. században.
A Sangria alapja a vörösbor, de miután tele van gyümölccsel, elképesztően itatja magát, úgyhogy csak óvatosan. Ha alkoholmentes frissítő italokat is szeretnél készíteni, akkor ezeket a recepteket ajánljuk.
Az almát és a narancsot pucoljuk meg és szeleteljük fel. A többi gyümölccsel együtt tegyük egy üvegbe. Szórjuk rá a cukrot. Öntsük rá a vörösbort, majd a narancslevet, majd legutoljára a brandyt. Tegyük egy órára pihenni a hűtőbe, hogy kellőképpen hideg legyen.
Jégkockával tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu