
Selymes, főzés nélküli sárgadinnyeleves: hideg, hűsítő finomság a forró napokra

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
4 hozzávalóból készül az isteni dinnyeleves, amely egy forró nyári napon még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
A villámgyors, turmixgépes levesek újabb verziója, ezúttal sárgadinnyéből. Nagy melegben semmi nem esik jobban egy szelet lédús dinnyénél, kivételt egyedül a belőle készült leves képez.
Fontos, hogy próbáljunk meg minél érettebb, illatosabb, édesebb sárgadinnyét választani, de ha esetleg nem sikerült, akkor mézzel még javíthatunk a végeredményen. A görög joghurttól nagyon krémes, a narancslétől friss és picit savanykás lesz, a csipet só pedig fokozza az ízeket. Tálalás előtt mindenképpen tegyük a levest pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Sárgadinnyeleves

Hozzávalók 6 személyre
- 1 darab sárgadinnye (kb. 1 kg)
- 125 milliliter frissen facsart narancslé
- 280 gramm görög joghurt
- 80 gramm méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sárgadinnyét vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Vágjuk szeletekre, hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a dinnyehúst. Tegyük egy tálba.
A dinnyéhez adjuk hozzá a narancslevet, a görög joghurtot, a mézet és a sót. Egy turmixgépben alaposan dolgozzuk össze őket, míg krémes, egynemű nem lesz a leves.
Kóstoljunk, ízlés szerint tehetünk még hozzá mézet, ez attól is függ, mennyire volt édes a dinnye.
Lefedve tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára. Behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors