![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, főzés nélküli sárgadinnyeleves: hideg, hűsítő finomság a forró napokra
![dinnyeleves](https://kep.index.hu/1/0/3361/33612/336125/33612549_2574661_3a1e94e76322fb5fc40caa5d11f810e2_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
4 hozzávalóból készül az isteni dinnyeleves, amely egy forró nyári napon még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
A villámgyors, turmixgépes levesek újabb verziója, ezúttal sárgadinnyéből. Nagy melegben semmi nem esik jobban egy szelet lédús dinnyénél, kivételt egyedül a belőle készült leves képez.
Fontos, hogy próbáljunk meg minél érettebb, illatosabb, édesebb sárgadinnyét választani, de ha esetleg nem sikerült, akkor mézzel még javíthatunk a végeredményen. A görög joghurttól nagyon krémes, a narancslétől friss és picit savanykás lesz, a csipet só pedig fokozza az ízeket. Tálalás előtt mindenképpen tegyük a levest pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Sárgadinnyeleves
![dinnyeleves2](https://kep.index.hu/1/0/3361/33611/336118/33611823_2a5c6cafd33de529984684af284836e0_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 1 darab sárgadinnye (kb. 1 kg)
- 125 milliliter frissen facsart narancslé
- 280 gramm görög joghurt
- 80 gramm méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sárgadinnyét vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Vágjuk szeletekre, hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a dinnyehúst. Tegyük egy tálba.
A dinnyéhez adjuk hozzá a narancslevet, a görög joghurtot, a mézet és a sót. Egy turmixgépben alaposan dolgozzuk össze őket, míg krémes, egynemű nem lesz a leves.
Kóstoljunk, ízlés szerint tehetünk még hozzá mézet, ez attól is függ, mennyire volt édes a dinnye.
Lefedve tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára. Behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!