Selymes, főzés nélküli sárgadinnyeleves: hideg, hűsítő finomság a forró napokra

dinnyeleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

4 hozzávalóból készül az isteni dinnyeleves, amely egy forró nyári napon még hűsítő desszertként is megállja a helyét.

A villámgyors, turmixgépes levesek újabb verziója, ezúttal sárgadinnyéből. Nagy melegben semmi nem esik jobban egy szelet lédús dinnyénél, kivételt egyedül a belőle készült leves képez. 

Fontos, hogy próbáljunk meg minél érettebb, illatosabb, édesebb sárgadinnyét választani, de ha esetleg nem sikerült, akkor mézzel még javíthatunk a végeredményen. A görög joghurttól nagyon krémes, a narancslétől friss és picit savanykás lesz, a csipet só pedig fokozza az ízeket. Tálalás előtt mindenképpen tegyük a levest pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. 

Sárgadinnyeleves

dinnyeleves2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 darab sárgadinnye (kb. 1 kg)
  • 125 milliliter frissen facsart narancslé
  • 280 gramm görög joghurt
  • 80 gramm méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Vágjuk szeletekre, hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a dinnyehúst. Tegyük egy tálba.

A dinnyéhez adjuk hozzá a narancslevet, a görög joghurtot, a mézet és a sót. Egy turmixgépben alaposan dolgozzuk össze őket, míg krémes, egynemű nem lesz a leves.

Kóstoljunk, ízlés szerint tehetünk még hozzá mézet, ez attól is függ, mennyire volt édes a dinnye.

Lefedve tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára. Behűtve tálaljuk. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük