Ötperces selymes citromkrém három hozzávalóból – Frissítő desszert joghurttal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Aki ennél egyszerűbb és frissítőbb citromkrémet mutat, azt megígérem, hogy meghívom egy italra.
Nyáron inkább hűsítőbb desszertekre vágyunk, a tortákat és egyéb nehezebb süteményeket most nem kívánjuk. Én legtöbbször fagyit ennék, de azért egy könnyedebb pohárdesszertnek sem tudok ellenállni.
A citrusos ízeket nagyon szeretem, ebbe a desszerbe, pontosabban citromos tejszínhabba még cukor sem kerül. Felnőtteknek limoncellót viszont kötelező hozzáadni.
Selymes citromkrém
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab citrom
- 220 milliliter tejszín
- 250 gramm citromos joghurt
- 40 milliliter limoncello (opcionális)
Elkészítés:
A tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá, majd reszeljük bele egy fél citrom héját és facsarjuk bele egy fél citrom levét. Tegyünk citromos joghurtot egy tálba, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot. Ízlés szerint öntsünk bele egy kevés limoncellót, majd alacsony fokozaton keverjük még egy percet.
Tálaláshoz szedjük ki poharakba, reszeljünk rá citromhéjat és tegyünk rá citromkarikát.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors