
Villámgyors négysajtos tészta – Minél zsírosabb a sajt, annál finomabb

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Nagyon gyorsan elkészül és a sokféle sajtnak köszönhetően elképesztően laktató ez a tésztaétel.
Sajtrajongóknak kötelező elkészíteniük ezt a tésztát, hiszen nem is kell eldönteniük, melyik fajta lesz a befutó, hanem egyszerre négyféle sajtból pakolhatnak a tésztára.
Akkor lesz a tészta igazán finom és szaftos, ha minél zsírosabb sajtokból készíted. Ebbe a tésztába gorgonzola is kerül, de el is hagyhatod a karakteres ízű kékpenészes sajtot, ha soknak érzed, helyettesítsd más, de hasonlóan zsíros fajtával.
A sajt nem csak tésztával finom, ezzel a spenótos galuskával is tökéletes párost alkot. A sajtos tészta, főleg ilyen rengeteggel készítve, nem könnyű étel, ha kicsit könnyedebbre vágysz, sajt helyett tegyél rá sütőben sült zöldségeket.
Négysajtos tészta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm tészta
- 200 milliliter tejszín
- 150 gramm gorgonzola vagy más kéksajt
- 60 gramm parmezán
- 200 gramm mozzarella
- 40 gramm kecskesajt
- 30 gramm mascarpone
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük al dente-re, majd szűrjük le.
Egy lábasban melegítsük fel a tejszínt, reszeljük és morzsoljuk bele a sajtokat, keverjük bele a mascarponét, majd nyomjuk bele a fokhgymát. Várjuk meg, amíg elolvadnak a sajtok, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a tésztát.
Fotó: Getty Images