![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütőben sült rakott tészta pirult, olvadt sajttal borítva: sonka, gomba és kukorica gazdagítja
![rakottészta2](https://kep.index.hu/1/0/3662/36625/366259/36625927_2797769_bb4bde0967a992b07c495056279c163b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sonka, gomba és a kukorica hármasa nem csak pizzán mutat jól, isteni tésztaszósz is készülhet belőlük.
Tésztarajongók, figyelem, ezt a rakottast biztosan imádni fogjátok: isteni finom, tele van ízekkel, nagyon laktató és rengeteg olvadt sajt koronázza meg. A pirult gomba, a puha sonka és az édes kukorica kombinációja legalább ugyanúgy működik tésztán, mint pizzafeltétként. A szósz alapja most kivételesen nem paradicsom, hanem tejföl és tejszín, amelyből nem hiányozhat a fokhagyma és a szerecsendió sem.
Csirkemellsonka helyett használhatsz főtt, füstölt tarját, házi sonkát, de bacont is, utóbbiakat pirítsd le, mielőtt a szószba kevernéd. A csirkemellsonkát, ha tudod, rúdban vásárold meg, vágd szeletekre, majd kockákra. Ha nem szereted a gombát, hagyd ki és használj több kukoricát, bátran alakítsd a receptet ízlésed szerint.
Songoku rakott tészta
![rakottészta](https://kep.index.hu/1/0/3662/36625/366259/36625949_850fcfdc0da983c33e9e28eb90168161_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dekagramm tészta (szarvacska)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dekagramm gomba
- 25 dekagramm csirkemellsonka
- 15 dekagramm kukorica (konzerv)
- 2 deciliter tejföl
- 2 deciliter tejszín
- 1 nagy csipet szerecsendió
- ízlés szerint só, bors
- 15 dekagramm sajt
Elkészítés:
A tésztát főzzük félpuhára lobogó, sós vízben, mikor még picit roppanós a közepe, kapcsoljuk le alatta a lángot, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát zúzzuk össze. A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A csirkemellsonkát vágjuk kockákra. (Az a legjobb, ha rúdban vesszük, fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd összekockázzuk.) A kukoricáról öntsük le a levet, mérjünk ki belőle 15 dekagrammot. A sajtot reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá az összekockázott hagymát. Dinszteljük pár percig, mikor átlátszó, mehet rá a zúzott fokhagyma. 1 perc után adjuk hozzá a gombát is, addig pirítsuk, míg össze nem esik, puha nem lesz. Ekkor mehet rá a csirkemellsonka és a kukorica is, majd öntsük fel az egészet a tejszínnel és a tejföllel. Mikor gyöngyözni kezd a szósz, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítük, majd hagyjuk rotyogni 4-5 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Öntsük a szószt a félretett, kihűlt tésztára, keverjük vele alaposan össze. Borítsuk a tésztát egy mélyebb tepsibe/jénaiba/sütőtálba, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Toljuk a sütőbe, majd kb. 25-30 percig süssük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!