Isteni sonkás-sajtos gofri pillanatok alatt: könnyedén el is csomagolhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha nem édes reggelivel indítanád a napot, ezt a sonkás-sajtos gofrit ajánljuk, a légies tészta melegen, tejfölös mártogatóssal a legfinomabb.
Ha szereted a gofrit – és ki ne szeretné? –, ne csak édes verzióban készítsd el, érdemes kipróbálni sósan is. Szinte bármit a tésztába keverhetsz a zöldségektől kezdve a felvágottakig, én most egy klasszikus sonkás-sajtos változatot sütöttem.
Ha van bevált gofritésztarecepted, azt is használhatod, csak a cukrot hagyd ki, sóból tegyél többet, majd keverd hozzá a választott zöldségeket, húst, sajtot. Az alábbi tésztát is érdemes kipróbálnod, a vajtól és a tejtől nagyon puha, a sütőportól szinte légies lesz.
Az én változatomba csirkemellsonka és sajt került, de mehet még mellé zöldhagyma, snidling, szezonjában akár medvehagyma is. A sütési idő attól is függ, mennyire szeretnéd ropogósra, én körülbelül 5 percig sütöttem egy adagot.
Sonkás-sajtos gofri
Hozzávalók 12 darabhoz
- 280 gramm liszt
- 3 tk sütőpor
- 0.5 tk só
- 2 darab tojás
- 430 ml tej
- 50 gramm vaj
- 150 gramm csirkemellsonka
- 150 gramm sajt (gouda, cheddar)
Elkészítés:
A sonkát kockázzuk össze, a sajtot reszeljük le.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat, keverjük csomómentesre a masszát. Keverjük bele a sonkát és a sajtot is.
Melegítsük elő a gofrisütőt. Enyhén kenjük ki olajjal.
Kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi tésztát a sütőbe, hogy nagyjából befedje a formát, majd csukjuk le, süssük 5-6 percig, míg mindkét oldala aranybarna és ropogós nem lesz. Az idő attól függ, hogy inkább ropogósabbra vagy puhábbra szeretnénk a tésztát.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors