Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé

4
Nyomtatás
sonkas-sajtos-szendvics
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Annyira laktató, hogy ebédként is helytáll a töltött melegszendvics, ráadásul még tojásban is megmártózik, mielőtt a serpenyőbe kerül.

Az úgynevezett Monte Cristo-szendvics nagyon tartalmas étel, valamilyen hússal, általában sonkával és sajttal töltött, tojásos bundában sült kenyérszeleteket takar. Lényegében egy bundás kenyérről van szó, csak gazdag tölteléket kap, így akár ebédként is megállja a helyét.

Hogy még krémesebb és szaftosabb legyen a töltelék, a kenyérszeleteket érdemes megkenni majonézzel is, de ez akár el is hagyható. A Monte Cristo-szendvicset hagyományosan porcukorral és dzsemmel tálalják, de teljesen megértjük, ha ezt a lépést opcionálisnak tekinted.

Sonkás-sajtos melegszendvics

sonkas-sajtos-szendvics2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 db tojás
  • 60 ml tej
  • 2 ek. vaj
  • 8 szelet kenyér
  • 60 g majonéz
  • 8 szelet sonka
  • 8 szelet sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tojásokat keverjük össze egy kis tálban.

Tegyünk magunk elé 4 szelet kenyeret, majd kenjük meg őket majonézzel, és tegyünk rájuk 2-2 szelet sajtot és 2-2 szelet sonkát.

Tegyünk magunk elé újabb 4 szelet kenyeret, és kenjük meg az egyik oldalukat majonézzel. Tegyük őket a majonézes felükkel lefelé a sonkás-sajtos kenyérszeletre. 

Kicsit nyomjuk össze a szendvicseket, hogy egyben maradjanak, ha szükséges, rögzítsük. Forgassuk őket a tejjel kikevert tojásba.

A vajat olvasszuk meg egy nagy, széles serpenyőben. Tegyük bele a szendvicseket, majd addig süssük, míg a kenyerek alja megpirul és a sajt megolvad. Ekkor fordítsuk meg őket, a másik felüket is pirítsuk meg.

Felezzük el a szendvicseket, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon