Egyszerű, villámgyors sós stangli leveles tésztából: macera nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A világ legegyszerűbb sós stanglija leveles tésztából készül, megúszós, nagyon finom ropogtatnivaló.
Ünnepnapokon az édes finomságok mellett kötelező sós falatokkal is kedveskedni a vendégeknek, kifejezetten jólesik majd a desszertek után sós ropogtatnivalót fogyasztani. Rengetegféle izgalmas sós csemege közül válogathat az ember, ha ilyen finomság készítésére adja a fejét. Ünnepekkor, mivel kevés az idő és sok a tennivaló, érdemes az egyszerűségre törekedni, a lehető legmegúszósabb verziót elkészíteni.
Az egyszerű sós rúd őrölt borssal, fűszerpaprikával vagy chilivel is ízesíthető, de még reszelt sajt és sonka is kerülhet a csavart tészta közé.
Ha pedig mégis édes vendégvárót készítenél, a narancsos-csokis fudge a legjobb választás, 10 perc munka van vele és isteni finom.
Sós stangli
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm leveles tészta
- ízlés szerint frissen őrölt só
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál vaj
- sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd felezzük meg. Az egyik lapot kenjük meg olvasztott vajjal, szórjunk rá ízlés szerint sót, aki szeretne, sajtot, majd a tészta másik felét tegyük rá. Derelyevágóval vagy késsel hosszában vágjuk fel. A tésztacsíkokat lazán vagy szorosan csavarjuk meg, majd helyezzük a stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg őket felvert tojással, szórjunk rájuk ízlés szerint sót, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára a rudakat.
Fotó: Getty Images