Majdnem chilis bab - A succotash-ban a kukorica dominál

succotash cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a chilis bab nagy kedvencünk, akkor ezt az egyszerű, ámde laktató ételt is szeretni fogjuk, főleg, ha kedveljük a kukorica és a bab párosát.

A succotash-t az észak-amerikai indiánok ették az első telepesek megérkezése előtt. A telepeseknek annyira megtetszett ez az étel, hogy át is vették, illetve kicsit tovább is fejlesztették. Ezt a kukoricás ételt a mai napig fogyasztják az Egyesült Államokban és Kanadában is.

Az elnevezés egyébként "morzsolt kukoricaszemeket" jelent, és minden olyan ételre használják, amely kukoricából és valamilyen hüvelyesből készül. A chilis bab is ebből a körből kerül ki. 

Succotash

Succotash recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 gramm bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm koktélparadicsom
  • 2 darab kukorica (csöves, előfőzött)
  • 3 evőkanál borecet
  • 2 doboz fehérbabkonzerv
  • 1 teáskanál oregánó (szárított)
  • 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
Recept idők

Elkészítés:

A bacont felkockázzuk, zsírjára sütjük, félretesszük. A kukoricákat megfőzzük, ezzel a módszerrel tuti, hogy tökéletes lesz. A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát megdinszteljük. Ha ez megvan, jöhet rá a negyedelt koktélparadicsom, majd a kukoricáról levágott szemek és az ecet. 5-8 percig rotyogtatjuk. Beleöntjük a leszűrt konzervbabot és a megsült bacont. Összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és kész is!

Ha inkább egy húsos chilis bab mellett tennéd le a voksod, itt van hozzá egy szuper recept.                       

Fotó: Street Kitchen, cover: Getty Images

Ezt is szeretjük