Majdnem chilis bab - A succotash-ban a kukorica dominál
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Ha a chilis bab nagy kedvencünk, akkor ezt az egyszerű, ámde laktató ételt is szeretni fogjuk, főleg, ha kedveljük a kukorica és a bab párosát.
A succotash-t az észak-amerikai indiánok ették az első telepesek megérkezése előtt. A telepeseknek annyira megtetszett ez az étel, hogy át is vették, illetve kicsit tovább is fejlesztették. Ezt a kukoricás ételt a mai napig fogyasztják az Egyesült Államokban és Kanadában is.
Az elnevezés egyébként "morzsolt kukoricaszemeket" jelent, és minden olyan ételre használják, amely kukoricából és valamilyen hüvelyesből készül. A chilis bab is ebből a körből kerül ki.
Succotash
Hozzávalók 4 személyre
- 100 gramm bacon
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm koktélparadicsom
- 2 darab kukorica (csöves, előfőzött)
- 3 evőkanál borecet
- 2 doboz fehérbabkonzerv
- 1 teáskanál oregánó (szárított)
- 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
Elkészítés:
A bacont felkockázzuk, zsírjára sütjük, félretesszük. A kukoricákat megfőzzük, ezzel a módszerrel tuti, hogy tökéletes lesz. A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát megdinszteljük. Ha ez megvan, jöhet rá a negyedelt koktélparadicsom, majd a kukoricáról levágott szemek és az ecet. 5-8 percig rotyogtatjuk. Beleöntjük a leszűrt konzervbabot és a megsült bacont. Összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és kész is!
Ha inkább egy húsos chilis bab mellett tennéd le a voksod, itt van hozzá egy szuper recept.
Fotó: Street Kitchen, cover: Getty Images