Édesre és krémesre sült fokhagyma: kenyérre kenve is isteni

sültfokhagyma
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagymán kívül csak olívaolajra és alufóliára van szükség ehhez a recepthez, de ha szeretnéd, zöldfűszerekkel is gazdagíthatod.

A sütőben sült fokhagyma krémes, lágy és enyhén édeskés lesz, pirítósra kenve, sóval megszórva is isteni, de különböző receptekhez is felhasználhatod. Keverd bele krumplipürébe, tedd paradicsomszószba, alfredo szószba, kenj le vele sült húsokat, bármihez hozzáadhatod, amihez amúgy fokhagymát tennél, még finomabb lesz tőle az étel.

A fokhagymát egészben, héjastól kell megsütni, illetve olívaolajjal kell meglocsolni. Ha szeretnéd, ízesítheted is, sóval és borssal, különböző zöldfűszerekkel is megszórhatod. Ha rögtön hússal együtt sütnéd, ezt a receptet készítsd el, ha pedig kipróbálnád az egészben sült vöröshagymát is, itt találsz hozzá leírást.

Sült fokhagyma

sültfokhagyma3

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A fokhagymafejeket hagyjuk egészben, ne pucoljuk meg, de a felesleges, külső, papírszerű héjat dörzsöljük le róluk.

Vágjuk le a fokhagymafejek tetejét, hogy látszódjanak a belsejükben a gerezdek.

Tegyük a fokhagymafejeket egy-egy darab alufóliába, locsoljuk meg őket alaposan olívaolajjal, dörzsöljük be vele a gerezdeket. Csomagoljuk szorosan a fóliába a fokhagymafejeket.

Tegyük őket a sütő rácsára vagy egy tepsibe, majd 25-35 percig süssük, míg a gerezdek teljesen puhák és aranybarnák nem lesznek. 

Hagyjuk kihűlni, szedjük ki a gerezdeket, majd kenyérre kenve vagy receptekben használjuk fel őket.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük