![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha, sütőben sült hagyma: héjastól, egészben, vajasan készül
![sülthagymacover](https://kep.index.hu/1/0/3629/36299/362998/36299869_2774059_c364a8101df4631e09f0897aa2f251af_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Olyan puhára sül a hagyma, hogy szinte rétegeire esik szét, önmagában, valamilyen szósszal kínálva, de húsok mellé is isteni.
A hagyma nélkülözhetetlen alapanyag - nem csak - a magyar konyhában, szinte nincs olyan ételünk, amibe ne kerülne. Legtöbbször dinsztelve használjuk pörköltek, raguk, szószok alapjaként, pedig önmagában, sütve is isteni, köretként is megállja a helyét.
A sült hagyma egészben, héjastól megy a sütőbe, a tetejére egy kis szelet vaj és olívaolaj kerül, nagyon szaftos és puha lesz a belseje. Érdemes valamilyen friss zöldfűszert is tenni rá, én rozmaringgal készítettem. Kicsi vagy közepes fej hagymákkal dolgozz, hogy a közepük is át tudjon sülni, ha nagyobb fejeket választasz, valószínűleg több idő kell majd nekik a sütőben.
Sütőben sült hagyma
![sülthagyma](https://kep.index.hu/1/0/3629/36299/362998/36299881_81d9b8165aba90a069b84a622727246d_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 kisebb fej vöröshagyma
- 50 milliliter olívaolaj
- 8 szelet vaj
- ízlés szerint só, bors
- 1 ág rozmaring
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A hagymák tetejét és alját vágjuk le, de ne pucoljuk meg őket, hagyjuk rajtuk a héjukat.
Tegyük őket sorban egy jénaiba vagy sütőtálba. Locsoljuk meg a hagymákat olívaolajjal, majd tegyünk minden hagyma tetejére egy kis szelet vajat. Szórjuk meg őket frissen őrölt borssal és sóval, majd tegyünk a tetejükre 1 ág rozmaringot kis darabokra vágva.
Süssük a hagymákat 25 percig, majd vegyük feljebb a sütőt 200 fokra. Süssük további 15-20 percig őket, míg a belsejük puha, a tetejük pedig barna nem lesz.
Hagyjuk őket kicsit hűlni, távolítsuk el a héjukat, majd szedjük rétegeire a hagymákat, sózzuk, ha szükséges. Húsok mellé kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!