Ropogós kukorica rozmaringgal – Villámgyors köret grillhúsok mellé
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sült, grillezett húsok mellé sokszor csak zöldségeket kívánunk, amelyek a grillen kapnak egészen különleges ízt.
Imádom a főtt kukoricát. Annyira nyári hangulata van, hogy elég csak beleharapni, és akárhol vagyok, máris egy árnyas vízpartra képzelem magam. A kukorica nemcsak főzve, hanem sütve is isteni, grillhúsok mellé szoktuk kínálni köretként.
Sütés előtt érdemes előfőzni a kukoricát, hamarabb elkészül. Sütőben és grillen is elkészíthetjük. Az egyik kedvenc fűszerem, a rozmaring még intenzívebb ízt ad neki.
Sült kukorica rozmaringgal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csöves kukorica
- 1 evőkanál vaj
- 1 ág rozmaring (friss)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A kukoricát főzzük ki sós vízben. A tökéletes főtt kukoricához érdemes ezt a módszert követni. Ha megfőtt, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg vékonyan vajjal, sózzuk, majd szórjunk rá egy kevés rozmaringot is. Takarjuk be egy másik sütőpapírral.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük a kukoricákat 20 percig. Azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images