Szaftos sült oldalas saláta vagy főzelék mellé: így készítve lesz omlós a hús

oldalascover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Hogy mitől lesz igazán omlós a sült hús? Mindenkinek van egy titka, az enyém az előfőzés.

Az előfőzést gyakran alkalmazom sültek készítésénél, lehet szárnyas vagy sertéshús - fogom, vízbe teszem főni, majd alapos fűszerezés után tolom a sütőbe pirulni. Így sokkal zamatosabb lesz a sült, érdemes kipróbálni.

A családom férfitagjai szeretik az oldalast, a legtöbbször a hagyományos fokhagymás fűszerezéssel készítjük a sültet. Mivel azonban szeretek olykor merész megoldásokhoz folyamodni a konyhában, úgy döntöttem, barbecue-val fogom fűszerezni az oldalast. A húst először nagy edényben megfőztem, csak utána sütöttem tepsiben. Vízben is főzhetjük az oldalast, de ha van felesleges alaplevünk, készítsük abban, sokkal ízesebb lesz.

Sütés előtt a húst kenjük meg a barbecue-szósszal, aki szereti, tálalásnál is belemárthatja a húst az édes vagy csípős mártásba. A hozzávalóknál írt fűszermennyiséget lehet csökkenteni, ha valaki soknak érzi, ha pedig a hagyományos ízekkel szeretnétek elkészíteni a húst, készítsétek ugyanígy, csak a különleges fűszerek helyett fokhagyma, só és bors kerüljön az oldalasra.

Sült oldalas

oldalasct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kilogramm sertésoldalas
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál barbecue fűszerkeverék
  • 4 evőkanál barbecue-szósz
  • olaj kevés
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott húst alaposan törölgessük meg, nem szabad, hogy vizes legyen. Ha elég száraznak érezzük, mindkét oldalán alaposan dörzsöljük be a fűszerekkel.

Vegyünk elő egy nagy edényt, akkorát, amiben az oldalas kényelmesen el fog férni, a húst tegyük bele, öntsünk rá annyi vizet vagy alaplevet, amennyi ellepi, majd fedő alatt 25-35 percig főzzük.

Az oldalast húscsipesz segítségével óvatosan vegyük ki a vízből, helyezzük tepsire, ecset segítségével kenjük meg a barbecue-szósszal, majd előmelegített 180 fokos tepsiben 15-25 percre süssük készre, ha szükségesnek érezzük, kevés olajjal locsoljuk meg a húst.

Tálalásnál szeleteljük a bordát, kínáljuk bármilyen köret, saláta vagy főzelék mellé.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük