![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos sült oldalas saláta vagy főzelék mellé: így készítve lesz omlós a hús
![oldalascover](https://kep.index.hu/1/0/3297/32975/329754/32975484_2527248_1d1f9023712e7ecd828184f3cce77360_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hogy mitől lesz igazán omlós a sült hús? Mindenkinek van egy titka, az enyém az előfőzés.
Az előfőzést gyakran alkalmazom sültek készítésénél, lehet szárnyas vagy sertéshús - fogom, vízbe teszem főni, majd alapos fűszerezés után tolom a sütőbe pirulni. Így sokkal zamatosabb lesz a sült, érdemes kipróbálni.
A családom férfitagjai szeretik az oldalast, a legtöbbször a hagyományos fokhagymás fűszerezéssel készítjük a sültet. Mivel azonban szeretek olykor merész megoldásokhoz folyamodni a konyhában, úgy döntöttem, barbecue-val fogom fűszerezni az oldalast. A húst először nagy edényben megfőztem, csak utána sütöttem tepsiben. Vízben is főzhetjük az oldalast, de ha van felesleges alaplevünk, készítsük abban, sokkal ízesebb lesz.
Sütés előtt a húst kenjük meg a barbecue-szósszal, aki szereti, tálalásnál is belemárthatja a húst az édes vagy csípős mártásba. A hozzávalóknál írt fűszermennyiséget lehet csökkenteni, ha valaki soknak érzi, ha pedig a hagyományos ízekkel szeretnétek elkészíteni a húst, készítsétek ugyanígy, csak a különleges fűszerek helyett fokhagyma, só és bors kerüljön az oldalasra.
Sült oldalas
![oldalasct](https://kep.index.hu/1/0/3297/32975/329754/32975464_8bf3fbc0f9dac76d9d72140b5598578e_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kilogramm sertésoldalas
- 1 csipet só
- 2 evőkanál barbecue fűszerkeverék
- 4 evőkanál barbecue-szósz
- olaj kevés
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A megmosott húst alaposan törölgessük meg, nem szabad, hogy vizes legyen. Ha elég száraznak érezzük, mindkét oldalán alaposan dörzsöljük be a fűszerekkel.
Vegyünk elő egy nagy edényt, akkorát, amiben az oldalas kényelmesen el fog férni, a húst tegyük bele, öntsünk rá annyi vizet vagy alaplevet, amennyi ellepi, majd fedő alatt 25-35 percig főzzük.
Az oldalast húscsipesz segítségével óvatosan vegyük ki a vízből, helyezzük tepsire, ecset segítségével kenjük meg a barbecue-szósszal, majd előmelegített 180 fokos tepsiben 15-25 percre süssük készre, ha szükségesnek érezzük, kevés olajjal locsoljuk meg a húst.
Tálalásnál szeleteljük a bordát, kínáljuk bármilyen köret, saláta vagy főzelék mellé.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!