
Répakrémleves szezámmagpasztával - A tahini új dimenzióba repíti a megszokott alapanyagot

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Ez nem csak egy szimpla krémleves: három szokatlan lépés teszi igazán különlegessé, elkészíteni viszont egyszerű.
Ha egy zöldséget nem szeretsz, süsd meg, de ha kedveled, akkor is tedd vele ugyanezt, mert még jobb lesz. Most nem csak, hogy magát a sült zöldséget ajánljuk fogyasztásra, de még egy lépéssel továbbmentünk és krémlevest készítettünk a mély, édes ízűre sült répából.
A sült répa már önmagában is nagyon ízletes és egészséges, de egy kis szezámmaggal, annak is rögtön két külön formájával kiegészülve egészen csodálatos.
Répakrémleves

Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 1 kilogramm sárgarépa
- 1 darab narancs
- 1 darab hagyma
- 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 2 evőkanál tahini
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon.
A répát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Lecsepegtetjük olívaolajjal, sózzuk. A narancsot héjastul gerezdekre vágjuk és a répahasábok közé helyezzük. Betesszük a sütőbe, addig sütjük, míg meg nem puhul, ez kb. 30 perc.
Közben egy lábosban egy kevés olajon megpároljuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymákat és a gyömbért. Hozzáadjuk a megpuhult répát, majd felöntjük alaplével vagy vízzel úgy, hogy bő kétujjnyira ellepje. Leturmixoljuk.
Tálaláskor kevés tahinivel meglocsoljuk és szezámmagot szórunk rá.
Fotók: Ács Bori/Sóbors