Süti öt perc munkával három alapanyagból: készíts kókuszcsókot
Kókuszcsók tojásfehérjéből, de tovább is variálhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Ha egy süti receptje úgy kezdődik, hogy "kapcsold be a sütőt", abból rögtön sejthetjük, hogy túl sok munkánk nem lesz vele. A kókuszos csók még ezt is képes überelni: három hozzávalóból, nagyjából öt perc munkával készíthetünk finom sütit, azonnal mentsd el a receptet!
A kókuszcsókhoz három hozzávalóra van szükség: tojásfehérjére, cukorra és kókuszra. Ha ez megvan, innentől kezdve tiéd a terep. Ha úgy gondolod, hogy ez így pont jó, akkor is szuper sütid lesz, de ha variálnád, azt is nyugodtan megteheted.
Mandula, mogyoró, sőt, akár apróra vágott aszalt gyümölcs is kerülhet a tésztába. Egyre vigyázz csak: hogy a tömeg ne változzon. Tehát, bármit teszel hozzá, azt a kókusz tömegének a rovására teheted: például ha szeretnél bele finom mogyoróízt is, akkor mondjuk 15 deka kókusszal és 5 deka mogyoróval dolgozz.
Tovább is cifrázhatod
A variációs lehetőségeknek itt még nincs vége: kisülés után is lehet játszani ezzel a sütivel. Például összeragasztasz kettőt lekvárral a talpuknál. Vagy ízesített csokiba mártod a csúcsát. Esetleg mandulát szórsz rá. Vagy nem csinálsz semmit, hanem kikapod a sütőből, türelmetlenül fixírozod, hogy mikor hűl már ehetőre, tányérra teszed, és besöpröd az elismeréseket. Vagy befalod mindet, az is egy opció.
Kókuszcsók
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab tojásfehérje
- 12 dekagramm porcukor
- 20 dekagramm kókuszreszelék
- 1 opcionáls vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük felverni. Félúton hozzáadjuk a porcukrot is, és azzal együtt kemény habbá verjük.
Amikor kész a hab, óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket is. Ha akarunk, adhatunk hozzá vaníliakivonatot, vagy vaníliás porcukrot (a súlyát leszámoljuk a cukorból), de legvégső esetben a vaníliás cukor is megteszi.
Sütőpapírral kibélelt sütőlapra, egymástól tisztes távolságra, kiskanállal halmokat rakunk a masszából, és rózsaszínre sütjük őket. Figyelünk, nehogy megégjenek.
Ha akarjuk, olvasztott csokiba mártjuk, vagy lekvárral összeragasztunk kettőt a talpuknál fogva, de nem muszáj.
Fotó: Shutterstock