Sütőben sült csirkemell parmezános bundában – Fűszeres paradicsomszósztól szaftos

4
Nyomtatás
parmezános csirke cover ok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rántott csirkét sütőben is elkészítheted, de nem akárhogyan: a szaftosságáról kétféle sajt és paradicsomszósz is gondoskodik.

Ezt a parmezános-zsemlemorzsás bundába forgatott, sütőben sült rántott csirkét Olaszországban készítik előszeretettel. Sokkal kevésbé zsíros, mint a hagyományos változat, viszont a kétféle sajtnak és a paradicsomszósznak köszönhetően elképesztően puha és szaftos lesz. A húst legtöbbször spagettin tálalják, de eheted salátával vagy más körettel is. 

A másik nagyon népszerű olasz-amerikai fogás a húsgombócos spagetti, amely nem csak egyszerű, de laktató étel is. Ha pedig hagyományosan szeretnéd megsütni, akkor ezt a fokhagymás-joghurtos bundát próbáld ki, egészen más ízélményt kapsz.  

Csirkemell parmezános bundában

parmezános csirke recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
  • 2 evőkanál vaj
  • 120 gramm mozzarella
  • 250 gramm paradicsomszósz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral. 

A zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt keverjük össze egy kisebb tálban. A vajat olvasszuk meg. A csirkemellek mindkét oldalát vékonyan kenjük meg az olvasztott vajjal, majd bundázzuk be a parmezános keverékbe. 

Fektessük a húsokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit spricceljük meg olajjal, süssük 25 percig. 

Vegyük ki a sütőből, majd kenjük meg paradicsomszósszal a húsok tetejét és szórjuk meg mozzarellával. Süssük további 5-10 percig, amíg a sajt szépen rá nem olvad a tetejére. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon