Sütőben sült csirkemell parmezános bundában – Fűszeres paradicsomszósztól szaftos
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rántott csirkét sütőben is elkészítheted, de nem akárhogyan: a szaftosságáról kétféle sajt és paradicsomszósz is gondoskodik.
Ezt a parmezános-zsemlemorzsás bundába forgatott, sütőben sült rántott csirkét Olaszországban készítik előszeretettel. Sokkal kevésbé zsíros, mint a hagyományos változat, viszont a kétféle sajtnak és a paradicsomszósznak köszönhetően elképesztően puha és szaftos lesz. A húst legtöbbször spagettin tálalják, de eheted salátával vagy más körettel is.
A másik nagyon népszerű olasz-amerikai fogás a húsgombócos spagetti, amely nem csak egyszerű, de laktató étel is. Ha pedig hagyományosan szeretnéd megsütni, akkor ezt a fokhagymás-joghurtos bundát próbáld ki, egészen más ízélményt kapsz.
Csirkemell parmezános bundában
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- 2 evőkanál vaj
- 120 gramm mozzarella
- 250 gramm paradicsomszósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral.
A zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt keverjük össze egy kisebb tálban. A vajat olvasszuk meg. A csirkemellek mindkét oldalát vékonyan kenjük meg az olvasztott vajjal, majd bundázzuk be a parmezános keverékbe.
Fektessük a húsokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit spricceljük meg olajjal, süssük 25 percig.
Vegyük ki a sütőből, majd kenjük meg paradicsomszósszal a húsok tetejét és szórjuk meg mozzarellával. Süssük további 5-10 percig, amíg a sajt szépen rá nem olvad a tetejére.
Fotó: Getty Images