![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós bőrű, sütőben sült csirkeszárnyak - Olcsó, de isteni fogás
![csirkeszárny cover](https://kep.index.hu/1/0/3328/33284/332848/33284826_2550408_3bc1e8401d94e7bc2e61c3dc79f8c4fb_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A szárnyat sokak méltatlanul mellőzik a csirke részei közül, pedig isteni ropogós és ízes fogás.
Sokáig nem szerettem a csirkeszárnyat, mert nem volt rajta annyi hús, amennyit szerettem volna. Pedig a csirkeszárnynak nem is a rengeteg hús a lényege, hanem a ropogós külső és az érzés, ahogy leszopogatjuk a csontról az ízes falatokat.
Ezért is kell azonnal, forrón megenni, ahogy megsül. Nem kell udvariaskodni, vegyük a kezünkbe és együnk belőle, amennyi belénk fér. A szárnyakhoz sütéskor most egy kis fehérbort is adtunk, amitől még ízesebb lett a hús.
Sütőben sült csirkeszárnyak
![csirkeszárny recept](https://kep.index.hu/1/0/3328/33284/332847/33284774_2aeca4f1bd20cdf6b449dd9ab9b9ce94_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm csirkeszárny
- 100 milliliter fehérbor (száraz)
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1.5 teáskanál rozmaring (friss)
- 100 gramm liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olívaolaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Egy tálba tegyünk pirospapikát és apróra vágott rozmaringot, majd tegyük bele a szárnyakat, forgassuk meg benne és hagyjuk pihenni 10 percet.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a szárnyakat, majd erős fokozaton mindkét oldalukat pirítsuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha megpirultak a szárnyak, vegyük ki a serpenyőből és öntsünk hozzá fehérbort. Tegyük a sütőbe. Süssük további 20 percet, amíg a szárnyak ropogósra és aranybarnára nem sülnek.
Frissen és forrón fogyasszuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!