Pirosra sült, fűszeres csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa vajpuha
A hús fűszeres pácban pihen néhány órát a hűtőben, ennek köszönhetően sokkal ízesebb és omlósabb a csirkecomb.
A csirkecomb a csibe legszaftosabb része, rengetegféle izgalmas étel készülhet belőle. Az egyik legjobb elkészítési módja, ha sütőbe kerül: a sült csirkecomb finom töltve vagy zöldségekkel együtt készítve.
A hús pikáns fűszerezést kap, köszönhetően a Cayenne-borsnak. Aki nem szereti a tüzesebb ízeket, használhat helyette majoránnát vagy oregánót. Ha pedig még jobban emelnéd a tűz erejét, csípős paprikakrém is kerülhet a combokra.
A megtisztított csirkecombokat sóval, borssal, Cayenne-borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük.
Az előkészített combokat tegyük tepsire, majd locsoljuk meg kevés olajjal és vízzel. Ezután toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 30 percig süssük.
Miközben a hús sül, készítsük elő a zöldségeket. Az újburgonyát, sárgarépát és a hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen, majd kevés olajjal, sóval és borssal forgassuk egybe.
Miután a combok sütési ideje lejárt, adjuk hozzá a zöldségeket, és 180 fokon süssük addig, amíg minden alapanyag szép aranybarnára sül és megpuhul (körülbelül: 30-35 perc).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors