Újkrumplival és répával sült csirkecomb: egyszerűen készül a fenséges fogás

2
Nyomtatás
Csirkecomb újkrumplival és sárgarépával sütve cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos, ízekben gazdag, tepsiben sült csirkecomb a körettel együtt pirul. A fantasztikus fogást kezdők is bátran összedobhatják.

A csirkecomb a csibe legszaftosabb része, rengetegféle izgalmas étel készülhet belőle. Az egyik legjobb elkészítési módja, ha sütőbe kerül: a sült csirkecomb finom töltve vagy zöldségekkel együtt készítve.

A hús pikáns fűszerezést kap, köszönhetően a Cayenne-borsnak. Aki nem szereti a tüzesebb ízeket, használhat helyette majoránnát vagy oregánót. Ha pedig még jobban emelnéd a tűz erejét, csípős paprikakrém is kerülhet a combokra.

Csirkecomb újkrumplival és sárgarépával sütve

Csirkecomb újkrumplival és sárgarépával sütve ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
  • 80 dkg újburgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 csokor újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat sóval, borssal, Cayenne-borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük.

Az előkészített combokat tegyük tepsire, majd locsoljuk meg kevés olajjal és vízzel. Ezután toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 30 percig süssük.

Miközben a hús sül, készítsük elő a zöldségeket. Az újburgonyát, sárgarépát és a hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen, majd kevés olajjal, sóval és borssal forgassuk egybe.

Miután a combok sütési ideje lejárt, adjuk hozzá a zöldségeket, és 180 fokon süssük addig, amíg minden alapanyag szép aranybarnára sül és megpuhul (körülbelül: 30-35 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon