Villámgyors, fűszeres csirkecomb sütőben sütve - Majonéz tartja szaftosan
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egy hozzávaló, méghozzá a majonéz teszi még szaftosabbá és puhábbá ezt a sütőben sült csirkecombot.
Ha nem vagy csirkemellrajongó, mert nem találod elég omlósnak és szaftosnak, bármit is csinálsz vele, akkor inkább combot válassz. Abból mindegy, hogy alsó vagy felső, mindkettőből egyformán finom fogás készülhet.
A lényeg, hogy pácold be sütés előtt. Nagyon sokféle pác létezik, az egyik legjobb a joghurtos. Ezek a combok görög joghurtos, citromos pácban sülnek puhára. Ha a paradicsomos, mediterrán ízvilágot kedveled, akkor próbáld ki ezt a paradicsomszószos változatot. Ezekben az ételekben az a közös, hogy kevés munkával finom és tápláló fogásokat készíthetsz.
Ez a pác is joghurtos, de kerül bele pluszban majonéz is, amelytől még krémesebb és szaftosabb lesz, érdemes kipróbálni. A szószt a fűszerek teszik még izgalmasabbá. Nem érdemes spórolni az idővel, pihenjen a csirke legalább egy órát a pácban.
Sütőben sült, fűszeres csirkecomb
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál chilipor
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük be a fokhagymával, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és a chiliporral. A majonézt, a joghurtot és az olívaolajat keverjük össze egy kis tálban, majd forgassuk össze a csirkecombokkal. Sózzuk, borsozzuk, figyeljünk rá, hogy a fűszeres keverék teljesen befedje a húst. Takarjuk le a tálat, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Fektessük a combokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük a húst 1 órán keresztül, míg aranybarna nem lesz a külseje.
Fotó: Getty Images