
Villámgyors, fűszeres csirkecomb sütőben sütve - Majonéz tartja szaftosan

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Egy hozzávaló, méghozzá a majonéz teszi még szaftosabbá és puhábbá ezt a sütőben sült csirkecombot.
Ha nem vagy csirkemellrajongó, mert nem találod elég omlósnak és szaftosnak, bármit is csinálsz vele, akkor inkább combot válassz. Abból mindegy, hogy alsó vagy felső, mindkettőből egyformán finom fogás készülhet.
A lényeg, hogy pácold be sütés előtt. Nagyon sokféle pác létezik, az egyik legjobb a joghurtos. Ezek a combok görög joghurtos, citromos pácban sülnek puhára. Ha a paradicsomos, mediterrán ízvilágot kedveled, akkor próbáld ki ezt a paradicsomszószos változatot. Ezekben az ételekben az a közös, hogy kevés munkával finom és tápláló fogásokat készíthetsz.
Ez a pác is joghurtos, de kerül bele pluszban majonéz is, amelytől még krémesebb és szaftosabb lesz, érdemes kipróbálni. A szószt a fűszerek teszik még izgalmasabbá. Nem érdemes spórolni az idővel, pihenjen a csirke legalább egy órát a pácban.
Sütőben sült, fűszeres csirkecomb

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál chilipor
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük be a fokhagymával, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és a chiliporral. A majonézt, a joghurtot és az olívaolajat keverjük össze egy kis tálban, majd forgassuk össze a csirkecombokkal. Sózzuk, borsozzuk, figyeljünk rá, hogy a fűszeres keverék teljesen befedje a húst. Takarjuk le a tálat, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Fektessük a combokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük a húst 1 órán keresztül, míg aranybarna nem lesz a külseje.
Fotó: Getty Images