Sütőben sült rántott hús olajszag nélkül: a fűszeres bunda is isteni finom

sütőbensültrántotthús2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha unod a hagyományos panírt, a zsemlemorzsát keverd össze pankóval, parmezánnal és fűszerekkel, sokkal izgalmasabb és ropogósabb lesz.

Ha szereted a rántott húst, viszont a tűzhely melletti ácsorgást és az olajszagot kevésbé, próbáld ki sütőben sütve a klasszikus fogást. Nem csak disznóhúst, csirkemellet is készíthetsz úgy, hogy belül omlós és szaftos, kívül pedig ropogós legyen.

A vajpuha csirkemellnek egy titka van: a húst fűszeres olívaolajba kell forgatni, mielőtt a bundába kerül, úgy biztosan szaftos és ízletes lesz. Hogy a „ruha” se legyen unalmas, a hagyományos panír helyett pankomorzsát érdemes használni, amelybe keverhetsz zöldfűszereket, parmezánt, de ízlés szerint más fűszereket is. 

Sütőben sült rántott hús

sütőbensültrántotthús

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 3 darab csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 70 gramm zsemlemorzsa
  • 50 gramm pankomorzsa
  • 60 gramm parmezán
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 0.25 tk
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, sózzuk, borsozzuk mindkét felüket.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a paprikát.

A kétféle morzsát, a parmezánt és a fűszereket keverjük össze egy másik tálban.

Mártsuk a csirkemelleket a fűszeres olajba, majd a morzsába forgassuk bele. Nyomkodjuk rá alaposan. 

Tegyük őket az előkészített tepsire, a tetejére szórjuk rá a maradék morzsát, csorgassuk rá a maradék olajat.

Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg a csirke belseje teljesen átsül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük