Aranybarnára sült rántott karaj sajttal töltve: ropogós panír borítja

rkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús is készülhet felturbózva, jelen esetben a klopfolt hússzelet olvadt sajtot rejt.

A rántott húst mindenki szereti, mindenféle köret mellé tökéletesen illik, de még szendvicsbe is kerülhet a zsemlemorzsás bundában sült hússzelet.

Nem csak enni jó a rántott szeletet, elkészíteni is, kellő fantáziával rengeteg izgalmas verzióban tálalható, így soha nem fog ráunni az ember. Csirkét, sertést, borjút és pulykát is lehet rántani. Bár az én családomban a rántott csirke a nagy favorit, egy hibát mégis a számlájára ír a család: csak frissen sütve szeretik, ezért mindig csak annyit készítünk, amennyi elfogy. A rántott karajjal már más a helyzet, ha esetleg megmarad, órák múlva is jólesik elfalatozni, zsemlében, salátával nagyon szeretjük.

Ha már rántott karaj, akkor muszáj a kedvenc változatomat megosztanom: a hússzelet sajtos tölteléket kap. Lehet még tovább is fokozni, a sajtot baconnel is körbetekerheted, úgy is a húsba töltheted. Nem csak karajjal, csirkemellfilével készítve is nagyon finom az alábbi recept.

Sajttal töltött rántott karaj

rkct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 szelet karaj
  • 15 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sóval és borssal fűszerezzük meg mindkét oldalán.

A sajtot daraboljuk fel, de le is lehet reszelni.

Fogjunk 1 szelet húst, az egyik oldalára tegyünk sajtot, majd a másik oldalát hajtsuk rá, ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. A többi szelet hússal is járjunk el ugyanígy.

A húsokat panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban, mind a két oldalán süssük aranybarnára. Tálalásnál a fogpiszkálót távolítsuk el.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük