Aranybarnára sült rántott karaj sajttal töltve: ropogós panír borítja
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A rántott hús is készülhet felturbózva, jelen esetben a klopfolt hússzelet olvadt sajtot rejt.
A rántott húst mindenki szereti, mindenféle köret mellé tökéletesen illik, de még szendvicsbe is kerülhet a zsemlemorzsás bundában sült hússzelet.
Nem csak enni jó a rántott szeletet, elkészíteni is, kellő fantáziával rengeteg izgalmas verzióban tálalható, így soha nem fog ráunni az ember. Csirkét, sertést, borjút és pulykát is lehet rántani. Bár az én családomban a rántott csirke a nagy favorit, egy hibát mégis a számlájára ír a család: csak frissen sütve szeretik, ezért mindig csak annyit készítünk, amennyi elfogy. A rántott karajjal már más a helyzet, ha esetleg megmarad, órák múlva is jólesik elfalatozni, zsemlében, salátával nagyon szeretjük.
Ha már rántott karaj, akkor muszáj a kedvenc változatomat megosztanom: a hússzelet sajtos tölteléket kap. Lehet még tovább is fokozni, a sajtot baconnel is körbetekerheted, úgy is a húsba töltheted. Nem csak karajjal, csirkemellfilével készítve is nagyon finom az alábbi recept.
Sajttal töltött rántott karaj
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 szelet karaj
- 15 dekagramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sóval és borssal fűszerezzük meg mindkét oldalán.
A sajtot daraboljuk fel, de le is lehet reszelni.
Fogjunk 1 szelet húst, az egyik oldalára tegyünk sajtot, majd a másik oldalát hajtsuk rá, ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. A többi szelet hússal is járjunk el ugyanígy.
A húsokat panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban, mind a két oldalán süssük aranybarnára. Tálalásnál a fogpiszkálót távolítsuk el.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors