
Így lesz a legfinomabb a sütőben sült újkrumpli - A kora nyári köret megunhatatlan

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Zsírral sütve még jobb lesz az újkrumpli, friss zöldfűszerrel megszórva különösen finom.
A késő tavasz, kora nyár egyik nagy kedvence az újkrumpli, ahogy megjelenik, muszáj hetente többször venni belőle egy adagot. Vége az öreg krumplik egyeduralmának, megjelentek az újak, amelyek nem csak finomabbak, de egyszerűbb is elkészíteni őket.
A legjobb, ha csak bedobod a sütőbe az újkrumplit és frissen, tejfölös uborkasalátával tálalod, de természetesen, készülhet belőle köret is. Újkrumpliból nemcsak a sült változat, hanem a saláta is finom, készítsd el friss paradicsommal, snidlinggel és majonézes öntettel.
Sütőben sült újkrumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm újkrumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál disznózsír vagy libazsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a tetejére zöldfűszerek vagy petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A krumplit alaposan tisztítsuk meg, a kisebb darabokat hagyjuk egyben, a nagyobbakat vágjuk ketté. Tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a zsírral és az olajjal.
Tegyük egy tepsibe a krumplikat, szépen rendezzük el őket, hogy ne fedjék egymást.
Süssük 30 percig, majd állítsuk 200 fokra és grillfokozatra a sütőt, süssük még 10 percet, hogy szépen megpiruljanak. Ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerrel vagy aprított petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images