Így lesz a legfinomabb a sütőben sült újkrumpli - A kora nyári köret megunhatatlan
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Zsírral sütve még jobb lesz az újkrumpli, friss zöldfűszerrel megszórva különösen finom.
A késő tavasz, kora nyár egyik nagy kedvence az újkrumpli, ahogy megjelenik, muszáj hetente többször venni belőle egy adagot. Vége az öreg krumplik egyeduralmának, megjelentek az újak, amelyek nem csak finomabbak, de egyszerűbb is elkészíteni őket.
A legjobb, ha csak bedobod a sütőbe az újkrumplit és frissen, tejfölös uborkasalátával tálalod, de természetesen, készülhet belőle köret is. Újkrumpliból nemcsak a sült változat, hanem a saláta is finom, készítsd el friss paradicsommal, snidlinggel és majonézes öntettel.
Sütőben sült újkrumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm újkrumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál disznózsír vagy libazsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a tetejére zöldfűszerek vagy petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A krumplit alaposan tisztítsuk meg, a kisebb darabokat hagyjuk egyben, a nagyobbakat vágjuk ketté. Tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a zsírral és az olajjal.
Tegyük egy tepsibe a krumplikat, szépen rendezzük el őket, hogy ne fedjék egymást.
Süssük 30 percig, majd állítsuk 200 fokra és grillfokozatra a sütőt, süssük még 10 percet, hogy szépen megpiruljanak. Ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerrel vagy aprított petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images