
Így lesz a legfinomabb a sütőben sült újkrumpli - A kora nyári köret megunhatatlan

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Zsírral sütve még jobb lesz az újkrumpli, friss zöldfűszerrel megszórva különösen finom.
A késő tavasz, kora nyár egyik nagy kedvence az újkrumpli, ahogy megjelenik, muszáj hetente többször venni belőle egy adagot. Vége az öreg krumplik egyeduralmának, megjelentek az újak, amelyek nem csak finomabbak, de egyszerűbb is elkészíteni őket.
A legjobb, ha csak bedobod a sütőbe az újkrumplit és frissen, tejfölös uborkasalátával tálalod, de természetesen, készülhet belőle köret is. Újkrumpliból nemcsak a sült változat, hanem a saláta is finom, készítsd el friss paradicsommal, snidlinggel és majonézes öntettel.
Sütőben sült újkrumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm újkrumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál disznózsír vagy libazsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a tetejére zöldfűszerek vagy petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A krumplit alaposan tisztítsuk meg, a kisebb darabokat hagyjuk egyben, a nagyobbakat vágjuk ketté. Tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a zsírral és az olajjal.
Tegyük egy tepsibe a krumplikat, szépen rendezzük el őket, hogy ne fedjék egymást.
Süssük 30 percig, majd állítsuk 200 fokra és grillfokozatra a sütőt, süssük még 10 percet, hogy szépen megpiruljanak. Ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerrel vagy aprított petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images