Tarka sütőtökös, csokis brownie: fantasztikusan lágy és szaftos
Maradék sütőtökből villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei brownie-t, aminek az illata belengi az egész lakást.
Az őszi, téli idő egyik nagy kedvence a sütőtök. A változatosan felhasználható zöldségért nincs mindenki oda, pedig tele van vitaminokkal és egyéb jóságokban is bővelkedik, ezért érdemes beiktatni az étrendbe. Próbálgasd, játssz az ízesítésével, mert biztos, lesz olyan arca, ami elnyeri a tetszésedet. Érdemes a desszertvonalon maradni, a belőle készült fánk, pogácsa és ezek a gusztusos golyók mindenkit elvarázsolnak.
Ha a fehér csokival történő bevonást túl macerásnak ítéled, akkor egyszerűen forgasd kókuszreszelékbe a finomságot. A sütőtök édes zamatát rummal is izgalmasabbá teheted, 3-4 evőkanállal simán mehet a masszába.
A megpucolt, egyforma méretűre darabolt sütőtököt pároljuk puhára, vagy sütőbe tolva készítsük el.
A puha tököt villával vagy krumplinyomóval törjük puhára, majd adjuk hozzá a háztartási kekszet, cukrokat, a fahéjat és a szegfűszeget.
A fehér csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk fel.
A lágy masszából formázzunk ízlés szerint golyókat, majd mártsuk olvasztott csokiba.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu