Szendvicsomlett: ropogósra sült kenyér, lágy tojás, puha zöldségek
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a recept szerelem volt első látásra: az egyik barátnőm ajánlotta a szendvicsomlettet, ami annyira látványos és ínycsiklandó volt a kép alapján, hogy rögtön el kellett készítenem.
Nem ragaszkodtam hűen a recepthez, igaziból itt nincs is mihez ragaszkodni, érzésre mennek bele az alapanyagok. Megpróbáltam azért leírni nektek a körülbelüli értékeket, de a toast méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb tojásra és zöldségre lesz szükség.
A szendvicsomlett lényegében egy toast, aminek a közepébe négyzetet vágunk, majd odatesszük az előre megdinsztelt zöldségeket, a tojást és a sajtot. A kivájt rész sem megy kárba, miután megsült a töltelék, utána visszahelyezzük azt is a toastra, majd szépen odapirítjuk.
Amennyire gyorsan és egyszerűen elkészíthető, annyira látványos fogás, ha hirtelen kell valamit a vendégeknek készíteni, tökéletes megoldás.
Szendvicsomlett
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 szelet toast kenyér (jobb minőségű)
- 4 darab tojás
- 2 darab kaliforniai paprika (zöld, piros)
- 1 darab lilahagyma
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál vaj
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
Első lépésként vágjuk apróra a lilahagymát, kockázzuk össze a kaliforniai paprikát. Egy kis zsiradékon dinszteljük meg az alapanyagokat, sózzuk-borsozzuk, ha a hagyma puha, a paprika pedig pirult, tegyük félre.
Készítsük elő a toast kenyeret: a közepükből vágjunk ki egy-egy négyzetet úgy, hogy a kenyér szélein maradjon 1 centiméter, lényegében egy keret, amibe a zöldség és a tojás kerül majd. A kivágott részt nehogy kidobjuk, azt is fel fogjuk használni.
Verjük fel a tojásokat, enyhén sózzuk.
Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a toast kenyeret. Pakoljunk a közepébe a megdinsztelt zöldségekből, majd öntsünk rá tojást. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is. Kb. 2 perc után, mikor már látjuk, hogy a fehérje megszilárdul, tegyük rá a tojásos-zöldséges részre a kivágott kenyérnégyzetet, alaposan nyomkodjuk rá, majd fordítsuk meg a toastot. A másik felét is süssük 1-2 percig.
A kész szendvicsomletteket melegen tálaljuk.
Készítsük elő a toast kenyeret: a közepükből vágjunk ki egy-egy négyzetet úgy, hogy a kenyér szélein maradjon 1 centiméter, lényegében egy keret, amibe a zöldség és a tojás kerül majd. A kivágott részt nehogy kidobjuk, azt is fel fogjuk használni.
Verjük fel a tojásokat, enyhén sózzuk.
Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a toast kenyeret. Pakoljunk a közepébe a megdinsztelt zöldségekből, majd öntsünk rá tojást. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is. Kb. 2 perc után, mikor már látjuk, hogy a fehérje megszilárdul, tegyük rá a tojásos-zöldséges részre a kivágott kenyérnégyzetet, alaposan nyomkodjuk rá, majd fordítsuk meg a toastot. A másik felét is süssük 1-2 percig.
A kész szendvicsomletteket melegen tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Címkék: