![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Párperces szilvás-marcipános sütemény leveles tésztából – Garantáltan kedvenc lesz
![szilvássüti](https://kep.index.hu/1/0/3412/34126/341263/34126325_2613121_54dd45d65ba5583d0df31dc1ddf7a885_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A marcipános krém annyira finom, hogy a legegyszerűbb süteményt, vagy jelen esetben leveles tésztát is megkoronázza.
Ezt a szuper receptet az egyik kedvenc szakácskönyvemben, a Sütemények aranykönyvében találtam. Mivel hatalmas marcipánrajongó vagyok, nem is volt kérdés, hogy előbb-utóbb el fogom készíteni a szilvahajókat. A recept nagy előnye, hogy rendkívül gyorsan, leveles tésztából készül, így semmi dolgunk nincs a sütemény alapjával, sőt, ha kész, kinyújtott tésztát veszünk, még több időt megspórolhatunk.
A krém marcipánból, narancsléből és joghurtból áll, utóbbi kettőre azért van szükség, hogy a mandulamasszából selymes, kenhető állagú krémet tudjunk varázsolni. Az eredeti recept tejföllel keveri ki a marcipánt, úgy is próbáltam már, de joghurttal még finomabb a végeredmény.
Az pedig már csak hab a tortán, hogy az isteni süteményt lédús, édes szilva koronázza meg, szezonban mindenképpen érdemes elkészíteni.
Szilvás-marcipános süti
![szilvássüti2](https://kep.index.hu/1/0/3412/34126/341263/34126335_660155e497cd103ad06d33879557f529_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 280 gramm leveles tészta
- 180 gramm marcipánmassza
- 2 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál narancslé
- 5 nagyobb darab szilva
Elkészítés:
A marcipánmasszát, a joghurtot és a narancslevet robot- vagy aprítógép segítségével keverjük krémesre.
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kb. fél centi vastag szeletekre.
A leveles tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen kb. 24x40 cm-es téglalapra, majd vágjunk belőle 8 darab 12x10 cm-es lapot. Tegyünk minden tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük 2 centi helyet. A tésztalapokat szurkáljuk meg villával, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A marcipánkrémből kanalazzunk minden téglalap közepére egy adagot, majd egy vajazókéssel kenjük szét egyenletesen, de a széleken hagyjunk ki egy kis helyet. A szilvaszeleteket szépen sorban rendezzük el a krémen.
Toljuk a sütőbe, 20-25 percig süssük, míg a tészta aranybarna nem lesz.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!