Lágy, remegős szilvatorta kevés munkával: a fahéjtól illatos

7
Nyomtatás
szilvatorta

Amíg tart a szilva szezonja, addig készítsd el ezt az őszi tortát, bármilyen ünnepi asztalt, de egy hétköznap estét is megkoronáz.

Tejpite, de mégsem, annál picivel több liszt kerül bele, szeletelhető lesz, mégis nagyon lágy, könnyed, remegős a tésztája. Bármilyen gyümölccsel isteni, de érdemes kipróbálni lédús szilvával, a gyümölcs leve belesül a krémes alapba. Hogy még finomabb legyen, a szilvát fahéjjal kell egybeforgatni, a lakást belengi majd a sütemény illata.

Bár maga a tészta is omlós és lágy, a krémtől lesz igazán remegős, ezt a sütési idő felénél kell a gyümölcsre önteni. A tejszínalapú krém körbeöleli majd a fahéjas szilvát, ahogy összesül vele, mennyei lesz.

Szilvatorta

szilvatorta2

Hozzávalók -+ szelethez

Alap:

  • 14 dkg liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 11 dkg vaj
  • 2 ek. tejszín
  • 1 darab tojás
  • 50 dkg szilva
  • 1 tk. fahéj
  • negyed tk. szerecsendió

Krém:

  • 1,2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23 centis tortaformát.

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk szeletekre. Forgassuk egybe a fahéjjal és a szerecsendióval.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. Kockázzuk bele a hideg vajat, morzsoljuk össze a liszttel. Adjuk hozzá a tejszínt és a tojást, gyúrjuk egybe a tésztát.

Nyomkodjuk a tésztát a formába, a széleire is jusson, majd rendezzük el rajta a szilvát. Toljuk a sütőbe 20-25 percre.

Közben keverjük csomómentesre a krémet. Öntsük a szilva tetejére, majd toljuk vissza 20-25 percre a sütőbe.

Akkor jó, amikor lágy, remegős. Hagyjuk picit hűlni, mielőtt kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon