
Pihe-puha sztracsatellás muffin: dupla adagban érdemes sütni

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Sajtos, brokkolis egytál sütőben sütve: a tejszíntől krémes

Krémes, házi eperfagyi gép nélkül: álomfinom desszert egyszerűen

Zöldségekkel töltött, omlós csirkemell: így nem szárad ki a hús

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk
A puha tésztájú muffinban kétfajta csoki dominál, fehér és tej, ha pedig szeretnéd, a tetejét is bevonhatod valamelyikkel.
A sztracsatella fagyi és joghurt formájában is nagy siker, de süteményekben, akár muffintésztában is jól érvényesülnek a csokidarabok.
A muffinra soha nem lehet ráunni, legalábbis szerintem, ha van egy jó alaprecepted, azon mindig lehet variálni, rengeteg mindennel dúsítható a tészta. Mióta kipróbáltam a mascarponét muffinba keverve, azóta minden alkalommal használom, mert hihetetlenül levegős és puha lesz tőle a tészta belső szerkezete, még másnap is olyan, mintha frissen sült volna.
Az alábbi receptbe csoki is került, de nemcsak tejcsokit, hanem fehéret is használtam. Ha még izgalmasabban szeretnéd elkészíteni, netán gyerekzsúrra viszed a sütit, vond be a tetejét is olvasztott csokival és szórj rá dekorcukorkát, a lurkók odáig lesznek érte.
Sztracsatellás muffin

Hozzávalók 16 darabhoz
- 2 bögre finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 bögre cukor
- 10 dekagramm vaj
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- tej szükség szerint
- 10 dekagramm tejcsoki
- 10 dekagramm fehér csoki
- fehér- vagy tejcsoki a bevonáshoz (opcionális)
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.
A fehér- és a tejcsokit daraboljuk fel, tegyük félre.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A puha vajat keverjük össze a cukorral, utána a mascarponét, a tojásokat és a vaníliakivonatot is adjuk hozzá, dolgozzuk egybe.
A lisztet dolgozzuk össze a vajas keverékkel, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy lazítsuk a masszát (körülbelül fél bögrényit). Amikor csomómentes a tészta, a csokidarabokat is adjuk a masszához.
A muffinformákat béleljük ki kapszlikkal, mindegyikbe adagoljunk 1 fagyiskanálnyi tésztát. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe a muffinokat, 15-25 perc alatt süssük készre.
Ha szeretnénk, akkor a muffinok tetejét bevonhatjuk fehér- vagy tejcsokival, de nem muszáj.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors