Pihe-puha sztracsatellás muffin: dupla adagban érdemes sütni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A puha tésztájú muffinban kétfajta csoki dominál, fehér és tej, ha pedig szeretnéd, a tetejét is bevonhatod valamelyikkel.
A sztracsatella fagyi és joghurt formájában is nagy siker, de süteményekben, akár muffintésztában is jól érvényesülnek a csokidarabok.
A muffinra soha nem lehet ráunni, legalábbis szerintem, ha van egy jó alaprecepted, azon mindig lehet variálni, rengeteg mindennel dúsítható a tészta. Mióta kipróbáltam a mascarponét muffinba keverve, azóta minden alkalommal használom, mert hihetetlenül levegős és puha lesz tőle a tészta belső szerkezete, még másnap is olyan, mintha frissen sült volna.
Az alábbi receptbe csoki is került, de nemcsak tejcsokit, hanem fehéret is használtam. Ha még izgalmasabban szeretnéd elkészíteni, netán gyerekzsúrra viszed a sütit, vond be a tetejét is olvasztott csokival és szórj rá dekorcukorkát, a lurkók odáig lesznek érte.
Sztracsatellás muffin
Hozzávalók 16 darabhoz
- 2 bögre finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 bögre cukor
- 10 dekagramm vaj
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- tej szükség szerint
- 10 dekagramm tejcsoki
- 10 dekagramm fehér csoki
- fehér- vagy tejcsoki a bevonáshoz (opcionális)
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.
A fehér- és a tejcsokit daraboljuk fel, tegyük félre.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A puha vajat keverjük össze a cukorral, utána a mascarponét, a tojásokat és a vaníliakivonatot is adjuk hozzá, dolgozzuk egybe.
A lisztet dolgozzuk össze a vajas keverékkel, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy lazítsuk a masszát (körülbelül fél bögrényit). Amikor csomómentes a tészta, a csokidarabokat is adjuk a masszához.
A muffinformákat béleljük ki kapszlikkal, mindegyikbe adagoljunk 1 fagyiskanálnyi tésztát. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe a muffinokat, 15-25 perc alatt süssük készre.
Ha szeretnénk, akkor a muffinok tetejét bevonhatjuk fehér- vagy tejcsokival, de nem muszáj.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors