
Puha cukkinis palacsinta egyszerűen: alig valamiből készül
A csodás cukkinis palacsinta pufira és vékonyra is süthető, érdemes saját ízlésre szabni a puha tésztát.
Ahogy a tavasz beköszönt, a konyhánkban is megjelennek a friss zöldségek és gyümölcsök, amelyek tökéletes alapanyagok a könnyű, ízletes ételek elkészítéséhez. A cukkininyárs igazi titka a töltelékben rejlik, amelyben a sonka és a nyúlós sajt dominál. Az alapanyagokkal bátran kísérletezhetsz is: használhatsz füstölt sonkát a különlegesebb végeredményért.
A kész cukkininyársakat tálalhatjuk önállóan, vagy kísérhetjük friss salátával, joghurtos öntettel vagy akár egy könnyű mártással is. Ez a fogás nemcsak ízletes, hanem látványos is, így biztosan lenyűgözi majd a vendégeidet.
A cukkinit mossuk meg, és hosszában szeleteljük fel vékony szeletekre.
Helyezzük egy vágódeszkára a szeleteket, majd egyesével töltsük meg őket sonkával és sajttal. Ezután tekerjük fel mindet egyesével, és szúrjuk fel egy fanyársra. A pálca hosszától függően 2-3 tekercs is ráfér egyre.
A tojásokat verjük fel a sóval, majd forgassuk meg benne a cukkinitekercseket, és utána a panírmorzsába is hempergessük bele.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és légkeveréses fokozaton, 20 perc alatt süssük benne aranybarnára a cukkinitekercseket.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu