Tejben sütött csirkemell – Elképesztően puha lesz a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mindig találok újabb és újabb módszert a csirkemell változatosabb elkészítéséhez és szaftosságának megőrzéséhez.
A csirkemell annyira egyszerű és finom étel, de sajnos, ha nem megfelelően készítjük, nagyon könnyű elrontani, egészen pontosan kiszárítani. Ezért is tesszük különféle pácokba, viszont ezek sokszor időigényesek, mi pedig gyorsan szeretnénk ebédelni.
A legegyszerűbb, ha tejjel és egy kis tejföllel sütjük, ezek egyrészt mindig vannak otthon, másrészt nem is kell pácolni, elég ha csak benne pároljuk. Így kellemesen zamatos lesz a hús, és ami a lényeg, biztosan nem szárad ki.
Tejben sütött csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet csirkemell
- ízlés szerint só
- 250 gramm tejföl
- 250 milliliter tej
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A csirkemelleket alaposan tisztítsuk meg, majd papírtörölközővel itassuk le róluk a felesleges nedvességet. Kockázzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban keverjük össze az olajat és a puha vajat, majd egy serpenyőben olvasszuk és melegítsük fel, majd 15 percig pirítsuk rajta a csirkekockákat.
Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt és a tejet, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
Vegyük le az erősséget a serpenyő alatt, várjunk néhány percet, hogy kicsit lehűljön. Öntsük bele a szószt, majd takarjuk le, alacsony lángon pároljuk 20 percig.
Ízlés szerint petrezselyemmel ízesítsük.
Fotó: Getty Images