
Villámgyors, hűsítő citromkrém – Selymes édesség tejmentesen

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Kevés munkával készül ez a hűsítő citromkrém, amit magában is kanalazhatunk, de sütemények tölteléke is lehet.
A citromos desszertek nagyon népszerűek, valószínűleg azért, mert egyszerre savanykásak és édesek, illetve a cukor mennyiségének csökkentésével és növelésével tudunk játszani az ízével. Gyorsan elkészül, és nemcsak süteménybe, például piskótatekercsbe töltve finom, hanem pohárból is kanalazhatjuk.
Kiválóan illenek hozzá a bogyós gyümölcsök is, nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat. Egy szó, mint száz, készítsünk citromkrémet!
Tejmentes citromkrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 darab tojássárgája
- 200 gramm cukor
- 70 gramm kukoricakeményítő
- 6 darab citrom
- 60 gramm vaj
- 110 milliliter víz
Elkészítés:
Két citrom héját reszeljük le, négynek pedig facsarjuk ki a levét.
Egy tálban keverjük habosra a tojások sárgáit és a cukrot. Adjuk hozzá a keményítőt és a citromhéjat, alaposan keverjük össze így is. Higítsuk fel egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a citromlevet egy szűrön keresztül, jó alaposan keverjük össze.
Tegyünk a gázra egy lábast, öntsünk bele négyujjnyi vizet, majd tegyük rá a tálat, rendszeresen keverve vízfürdő felett melegítsük. Amikor a krém besűrűsödött, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat, jó alaposan keverjük bele, amíg selymes állagot nem kapunk.
Fotó: Getty Images