A tejszínes eperkrémleves desszertként is tökéletes: 30 percen belül az asztalra teheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Melegben is szuper hűsítő az eperkrémeves, de ha valami finom édességre vágynál, akkor is készítsd el.
A gyümölcslevesek inkább desszertnek valók, nagyon jólesnek ebéd után, vagy ha megkívánsz valami édeset. A klasszikus meggylevesen kívül még számtalan recept létezik, szinte az összes gyümölcsből tudsz isteni, hűsítő fogást készíteni, csak mindig válaszd az éppen termő idénygyümölcsöt.
Az első igazán finom eprekből, ha nem eszed meg őket azonnal, főzhetsz krémlevest is, ráadásul kevés munkával. A vanília íze tökéletesen illik hozzá. Kicsit később, nyáron a málna is szuper alapanyag, szintén tejszínesen elkészítve.
Tejszínes eperkrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm eper
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet szegfűszeg
- 0.5 darab citrom héja
- 0.5 evőkanál keményítő
- 200 gramm tejföl
- 200 milliliter tejszín
Elkészítés:
Az eprek zöld szárát vágjuk le. Egy lábasban melegítsünk vajat, majd tegyük rá az epreket. Közepes lángon kicsit hagyjuk párolódni, majd adjuk hozzá a cukrot, várjuk meg, míg szirupos lesz. Öntsünk rá egy bögre vizet, majd szórjuk bele a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
A keményítőt keverjük el egy kevés hideg vízben, majd keverjük hozzá a tejfölt és a tejszínt. Öntsük a lábasba, keverjünk rajta egyet, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük.
Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe. A vaníliafagyi nagyon jól megy hozzá.
Fotó: Getty Images