Krémes spenótos tészta pirított gombával – 30 perc alatt kész a mennyei ebéd
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
Nincs is annál jobb, mikor gyorsan kerül főtt étel az asztalra, nem kell vele sokat bajlódni, csak vígan elfalatozni.
Ha gyorsan szeretnél meleg ételt tenni az asztalra, a tészta a legjobb választás, rengeteg módon készülhet, bőven lehet válogatni a megúszós receptek közül. A mostani is ilyen, az alábbi változatban a fokhagyma a spenót és a gomba dominál - ha máskor is összedobnád ezt a tésztát, könnyedén izgalmasabbá tudod majd tenni.
Tipp
Az alaprecepthez első lépésben fokhagymát kell pirítani, de vigyázz, ne kapjon oda, mert akkor keserű lesz. Ha kész a fokhagyma, a gomba, spenót, végül a tejszín következik. Ha szeretnéd felturbózni a receptet, akkor reszelt sajtot is a szószba keverhetsz, gazdagabb, krémesebb lesz tőle, ha pedig a pikáns ízeket kedveled, 1 teáskanál cayenne-bors vagy chilipor is kerülhet az ételhez. Mindig csak annyit készíts a tésztából, amennyi rögtön el is fogy - ez az étel frissen, melegen a legfinomabb.
Gombás-spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 300 gramm gomba
- 200 gramm spenót
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 300 milliliter tejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A vajat serpenyőben olvasszuk meg, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát, utána a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt gomba is mehet a serpenyőbe. Ízesítsük sóval és borssal. Amikor a gomba megpuhult, elpárolgott alóla a folyadék és picit pirult, a spenót is kerüljön a serpenyőbe, fedő alatt 1-2 perc alatt összeesik. Öntsük rá a tejszínt, forraljuk egybe, majd tálaljuk a tésztával összeforgatva.
Fotó: Getty Images