![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes spenótos tészta pirított gombával – 30 perc alatt kész a mennyei ebéd
![ttcover](https://kep.index.hu/1/0/3923/39235/392358/39235807_2993349_4fa00d4cac87edfb6b4a1cad0e2d0d05_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nincs is annál jobb, mikor gyorsan kerül főtt étel az asztalra, nem kell vele sokat bajlódni, csak vígan elfalatozni.
Ha gyorsan szeretnél meleg ételt tenni az asztalra, a tészta a legjobb választás, rengeteg módon készülhet, bőven lehet válogatni a megúszós receptek közül. A mostani is ilyen, az alábbi változatban a fokhagyma a spenót és a gomba dominál - ha máskor is összedobnád ezt a tésztát, könnyedén izgalmasabbá tudod majd tenni.
Tipp
Az alaprecepthez első lépésben fokhagymát kell pirítani, de vigyázz, ne kapjon oda, mert akkor keserű lesz. Ha kész a fokhagyma, a gomba, spenót, végül a tejszín következik. Ha szeretnéd felturbózni a receptet, akkor reszelt sajtot is a szószba keverhetsz, gazdagabb, krémesebb lesz tőle, ha pedig a pikáns ízeket kedveled, 1 teáskanál cayenne-bors vagy chilipor is kerülhet az ételhez. Mindig csak annyit készíts a tésztából, amennyi rögtön el is fogy - ez az étel frissen, melegen a legfinomabb.
Gombás-spenótos tészta
![ttct](https://kep.index.hu/1/0/3923/39235/392358/39235865_a2343f79074938cab8aebb7610828267_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 300 gramm gomba
- 200 gramm spenót
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 300 milliliter tejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A vajat serpenyőben olvasszuk meg, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát, utána a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt gomba is mehet a serpenyőbe. Ízesítsük sóval és borssal. Amikor a gomba megpuhult, elpárolgott alóla a folyadék és picit pirult, a spenót is kerüljön a serpenyőbe, fedő alatt 1-2 perc alatt összeesik. Öntsük rá a tejszínt, forraljuk egybe, majd tálaljuk a tésztával összeforgatva.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!