Krémes spenótos tészta pirított gombával – 30 perc alatt kész a mennyei ebéd

ttcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs is annál jobb, mikor gyorsan kerül főtt étel az asztalra, nem kell vele sokat bajlódni, csak vígan elfalatozni.

Ha gyorsan szeretnél meleg ételt tenni az asztalra, a tészta a legjobb választás, rengeteg módon készülhet, bőven lehet válogatni a megúszós receptek közül. A mostani is ilyen, az alábbi változatban a fokhagyma a spenót és a gomba dominál - ha máskor is összedobnád ezt a tésztát, könnyedén izgalmasabbá tudod majd tenni.

Tipp

Az alaprecepthez első lépésben fokhagymát kell pirítani, de vigyázz, ne kapjon oda, mert akkor keserű lesz. Ha kész a fokhagyma, a gomba, spenót, végül a tejszín következik. Ha szeretnéd felturbózni a receptet, akkor reszelt sajtot is a szószba keverhetsz, gazdagabb, krémesebb lesz tőle, ha pedig a pikáns ízeket kedveled, 1 teáskanál cayenne-bors vagy chilipor is kerülhet az ételhez. Mindig csak annyit készíts a tésztából, amennyi rögtön el is fogy - ez az étel frissen, melegen a legfinomabb.

Gombás-spenótos tészta

ttct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm tészta
  • 300 gramm gomba
  • 200 gramm spenót
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 300 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A vajat serpenyőben olvasszuk meg, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát, utána a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt gomba is mehet a serpenyőbe. Ízesítsük sóval és borssal. Amikor a gomba megpuhult, elpárolgott alóla a folyadék és picit pirult, a spenót is kerüljön a serpenyőbe, fedő alatt 1-2 perc alatt összeesik. Öntsük rá a tejszínt, forraljuk egybe, majd tálaljuk a tésztával összeforgatva.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük