
Szereted a pulled porkot? Készítsd el csirkéből, házi BBQ-szósszal összeforgatva

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Ha odáig vagy a pulled porkért, de nem mindig fér bele az idődbe a hosszas sütés, készítsd el csirkemellből.
A pulled pork igazi partikaja, szuper szendvicseket készíthetsz belőle, de köret mellé is kínálhatod. Nem csak sertéshúsból, csirkéből is készülhet, akár mell-, akár combfiléből. Ha előbbiből készíted, jó szószosan érdemes sütni, hogy ne száradjon ki, házi BBQ-szósszal lesz a legfinomabb.
Rengetegféle BBQ-szósz-recept kering az interneten, de vannak alapvető dolgok, pontosabban ízek, amelyek nem hiányozhatnak belőle: ilyen az édes, ez lehet méz vagy cukor, a savanyú, ez lehet mustár, citromlé vagy ecet, de egy kevés csípős fűszer és a paradicsom sem hiányozhat belőle.
Ha vastag csirkemellfilével dolgozol, vagdosd be a húst pár helyen és figyelj arra, hogy a szószból a bevágásokba is kerüljön, úgy belül is szaftos és ízes lesz a csirke.
Tépett csirke

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 0.5 teáskanál só
- 0.25 teáskanál bors
- 50 gramm barna cukor
- 2 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 evőkanál méz
- 400 gramm passzírozott paradicsom
- 170 gramm sűrített paradicsom
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál Worchestershire-szósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csirkemellfiléket tisztítsuk meg, majd vagdossuk be mindegyik szeletet 3-4 helyen, fél centi mélyen. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval.
A szószt öntsük a csirkemellfilékre, figyeljünk arra, hogy a vágásokba is jusson belőle. Az egészet öntsük rá, mehet bőven alá is.
Toljuk a sütőbe 40-45 percre, míg át nem sül teljesen a csirkemell.
Ha elkészült, szedjük a csirkét egy tálba, majd két villa segítségével húzzuk szét szálakra.
Pakolhatjuk szendvicsbe, kínálhatjuk saláta mellé, de akár töltelékként is használható.
Fotó: Getty Images