Szereted a pulled porkot? Készítsd el csirkéből, házi BBQ-szósszal összeforgatva
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha odáig vagy a pulled porkért, de nem mindig fér bele az idődbe a hosszas sütés, készítsd el csirkemellből.
A pulled pork igazi partikaja, szuper szendvicseket készíthetsz belőle, de köret mellé is kínálhatod. Nem csak sertéshúsból, csirkéből is készülhet, akár mell-, akár combfiléből. Ha előbbiből készíted, jó szószosan érdemes sütni, hogy ne száradjon ki, házi BBQ-szósszal lesz a legfinomabb.
Rengetegféle BBQ-szósz-recept kering az interneten, de vannak alapvető dolgok, pontosabban ízek, amelyek nem hiányozhatnak belőle: ilyen az édes, ez lehet méz vagy cukor, a savanyú, ez lehet mustár, citromlé vagy ecet, de egy kevés csípős fűszer és a paradicsom sem hiányozhat belőle.
Ha vastag csirkemellfilével dolgozol, vagdosd be a húst pár helyen és figyelj arra, hogy a szószból a bevágásokba is kerüljön, úgy belül is szaftos és ízes lesz a csirke.
Tépett csirke
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 0.5 teáskanál só
- 0.25 teáskanál bors
- 50 gramm barna cukor
- 2 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 evőkanál méz
- 400 gramm passzírozott paradicsom
- 170 gramm sűrített paradicsom
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál Worchestershire-szósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csirkemellfiléket tisztítsuk meg, majd vagdossuk be mindegyik szeletet 3-4 helyen, fél centi mélyen. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval.
A szószt öntsük a csirkemellfilékre, figyeljünk arra, hogy a vágásokba is jusson belőle. Az egészet öntsük rá, mehet bőven alá is.
Toljuk a sütőbe 40-45 percre, míg át nem sül teljesen a csirkemell.
Ha elkészült, szedjük a csirkét egy tálba, majd két villa segítségével húzzuk szét szálakra.
Pakolhatjuk szendvicsbe, kínálhatjuk saláta mellé, de akár töltelékként is használható.
Fotó: Getty Images