Fűszeres, ropogós tésztachips – Olajban és sütőben is sütheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A közösségi oldalak sztárja ez az egészen egyszerűen elkészíthető szuper ropogós tésztachips, amit nem lehet abbahagyni.
A ropogós sós nassok megunhatatlanok, sem a házibulik, sem a vendégségek asztaláról nem hiányozhatnak. Ez a tésztachips most erős, csípős fűszerekkel készült, de ha oregánót, rozmaringot és egyéb zöldfűszereket teszel rá, akkor olaszossá is teheted.
A tésztachipset sütheted olajban is, én most sütőben, egy kevés zsiradékkal készítettem. Így egy kicsit tovább tart, és félidőben meg is kell rázogatni, hogy minden oldala megsüljön, viszont kevésbé olajos.
Ha szereted ezeket a ropogós textúrájú nassokat, akkor süss tortillachipset szintén sütőben, akár már tejföllel mártogatva is tökéletes. A klasszikus chips rajongóinak pedig eggyel egészségesebb alternatívát ajánlunk, a sütőben sült, extra ropogós édesburgonyachipset.
Tésztachips
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm tészta (fusilli vagy penne)
- 3 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint chilipor
- ízlés szerint római kömény
Elkészítés:
Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát körülbelül egy perccel rövidebb ideig, mint ahogy a csomagolása írja. Szűrjük le, majd egy tálban forgassuk össze a keményítővel úgy, hogy mindenhol érje.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Terítsük ki rá a tésztát, és kenjük meg olajjal. Süssük 15-20 percig, néha rázogassuk meg, hogy mindenhol ropogósra süljön. Ha megsült, szórjuk meg a fűszerekkel és a sóval, borssal, és jól rázzuk össze.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors