
Fűszeres, ropogós tésztachips – Olajban és sütőben is sütheted

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
A közösségi oldalak sztárja ez az egészen egyszerűen elkészíthető szuper ropogós tésztachips, amit nem lehet abbahagyni.
A ropogós sós nassok megunhatatlanok, sem a házibulik, sem a vendégségek asztaláról nem hiányozhatnak. Ez a tésztachips most erős, csípős fűszerekkel készült, de ha oregánót, rozmaringot és egyéb zöldfűszereket teszel rá, akkor olaszossá is teheted.
A tésztachipset sütheted olajban is, én most sütőben, egy kevés zsiradékkal készítettem. Így egy kicsit tovább tart, és félidőben meg is kell rázogatni, hogy minden oldala megsüljön, viszont kevésbé olajos.
Ha szereted ezeket a ropogós textúrájú nassokat, akkor süss tortillachipset szintén sütőben, akár már tejföllel mártogatva is tökéletes. A klasszikus chips rajongóinak pedig eggyel egészségesebb alternatívát ajánlunk, a sütőben sült, extra ropogós édesburgonyachipset.
Tésztachips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm tészta (fusilli vagy penne)
- 3 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint chilipor
- ízlés szerint római kömény
Elkészítés:
Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát körülbelül egy perccel rövidebb ideig, mint ahogy a csomagolása írja. Szűrjük le, majd egy tálban forgassuk össze a keményítővel úgy, hogy mindenhol érje.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Terítsük ki rá a tésztát, és kenjük meg olajjal. Süssük 15-20 percig, néha rázogassuk meg, hogy mindenhol ropogósra süljön. Ha megsült, szórjuk meg a fűszerekkel és a sóval, borssal, és jól rázzuk össze.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors