Melengető, fűszeres tésztaleves csirkemellel és rengeteg zöldséggel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a laktató tésztaleves tele van pakolva minden jóval, amire a szervezetnek és az éhes gyomornak szüksége lehet.
A tésztaleves nagyon laktató, gazdag fogás, főétel is egyben, ugyanis a tészta mellett csirkemell és sok zöldség gazdagítja. Fokhagymás pirítóssal egészen mennyei, a ropogós textúra jól illik a leves mellé. Kakukkfűvel és rozmaringgal is fűszerezhetjük a levet, kössük őket egy csokorba, utána egy mozdulattal ki tudjuk venni a levesből.
Ha több napra szánjuk, akkor a tésztát ne keverjük bele az összes levesbe, csak a tányérokba pakoljunk belőle, különben másnapra magába szívja a levet.
Tésztaleves csirkemellel
Hozzávalók 8 adaghoz
- 2 evőkanál vaj
- 1 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab zellerszár
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 liter csirkealaplé
- 2 darab csirkemellfilé
- 2 darab répa
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 225 gramm tojásos tészta
Elkészítés:
A hagymát aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a zellert és a megtisztított répát vágjuk karikákra, a csirkemellfilét kockákra.
Tegyük a vajat egy lábasba, közepes lángon dinszteljük a hagymát, fokhagymát és a zellert, míg átlátszóak nem lesznek. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá az alaplevet, csirkemellet, répát és kakukkfüvet, mikor már forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük 20 percig.
Közben a tésztát főzzük meg, de 1 perccel előbb vegyük ki, mint a csomagoláson jelzett idő.
Tegyük a tésztát a levesbe, rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images