Melengető, fűszeres tésztaleves csirkemellel és rengeteg zöldséggel

tésztaleveske
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a laktató tésztaleves tele van pakolva minden jóval, amire a szervezetnek és az éhes gyomornak szüksége lehet.

A tésztaleves nagyon laktató, gazdag fogás, főétel is egyben, ugyanis a tészta mellett csirkemell és sok zöldség gazdagítja. Fokhagymás pirítóssal egészen mennyei, a ropogós textúra jól illik a leves mellé. Kakukkfűvel és rozmaringgal is fűszerezhetjük a levet, kössük őket egy csokorba, utána egy mozdulattal ki tudjuk venni a levesből.

Ha több napra szánjuk, akkor a tésztát ne keverjük bele az összes levesbe, csak a tányérokba pakoljunk belőle, különben másnapra magába szívja a levet.  

Tésztaleves csirkemellel

tésztaleveske2

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 darab hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zellerszár
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 liter csirkealaplé
  • 2 darab csirkemellfilé
  • 2 darab répa
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 225 gramm tojásos tészta
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a zellert és a megtisztított répát vágjuk karikákra, a csirkemellfilét kockákra. 

Tegyük a vajat egy lábasba, közepes lángon dinszteljük a hagymát, fokhagymát és a zellert, míg átlátszóak nem lesznek. Sózzuk, borsozzuk.

Adjuk hozzá az alaplevet, csirkemellet, répát és kakukkfüvet, mikor már forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük 20 percig. 

Közben a tésztát főzzük meg, de 1 perccel előbb vegyük ki, mint a csomagoláson jelzett idő.

Tegyük a tésztát a levesbe, rögtön tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük