Krémes tésztasaláta főtt tojással dúsítva: majonézes öntet öleli körbe

tojásostésztasali2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár tésztasalátáról van szó, a sok tojásnak köszönhetően nagyon laktató, ráadásul gyorsan kész, akár este is összedobhatod.

A tésztasaláta műfaja az utóbbi években egyre népszerűbb, nem véletlenül: gyorsan, egyszerűen össze lehet őket dobni, ráadásul nem is kell hozzájuk sok minden. Az alábbi verzió a köbre emeli az alapreceptet, ugyanis a majonézes dresszing tojássárgájával egészül ki, ettől még krémesebb és sokkal-sokkal finomabb lesz. 

A tojásfehérje sem megy kárba, apróra kockázva a tészta mellé kerül. A hagymát sem érdemes kihagyni belőle, én a lilát kedvelem leginkább, ha salátáról van szó, de zöldet, illetve snidlinget is apríthatsz bele. 

Ha a majonézes dresszinget túl töménynek érzed, görög joghurttal vagy tejföllel lágyíthatod, ízlés szerint adagold a tejterméket. 

Tésztasaláta főtt tojással

tojásostésztasali

Hozzávalók 6 személyre:

  • 250 gramm tészta (szarvacska)
  • 6 darab tojás
  • 180 gramm majonéz
  • 1.5 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.25 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
  • 1 kis fej lilahagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzzük meg: tegyük forrásban lévő vízbe 10 percre, keménytojásra lesz szükségünk. Ha kész, szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel.

Amíg készül a tojás, főzzük meg a tésztát a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, hogy lehűljön.

A főtt tojást pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, a sárgáját kanalazzuk ki, tegyük egy tálba, a fehérjét egy tányérra.

A tojásfehérjét vágjuk kis kockákra, tegyük félre. 

A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra.

A sárgáját tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a fűszereket, majd dolgozzuk egybe az alapanyagokat. 

Az így kapott szószt öntsük a kihűlt tésztára, alaposan keverjük vele össze. Keverjük bele a hagymát és a tojásfehérjét is.

Azonnal tálalhatjuk, de a hűtőben is pihenhet pár órát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük