
20 perces tésztasaláta répával és majonézes öntettel - Laktató fogás pillanatok alatt

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Ha a lehető legkevesebb alapanyagból és legrövidebb idő alatt szeretnél laktató ebédet készíteni, ez a recept a tökéletes választás.
A világ egyik legegyszerűbb fogása a tésztasaláta, ez a minimalista változat pár alapanyagból, 20 perc alatt készül, ízeiben mégis nagyon különleges. Az alapja és az étel lelke a majonéz, de semmiképpen nem a bolti, hanem a tojássárgájával kikevert házi változat.
A majonéz mellett reszelt répa és zöldhagyma gazdagítja a salátát, de bátran tovább lehet gondolni a receptet, mehet bele apróra vágott alma, zeller, paprika, a roppanós zöldségekkel jó kontrasztot képez a puha tészta. A friss zöldfűszerek is megdobják, a petrezselyem és a koriander tökéletesek hozzá, érdemes többfélével kipróbálni.
Tésztasaláta répával és öntettel

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 2 közepes darab répa
- 1 szál zöldhagyma
- 180 gramm házi majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- opcionális petrezselyem
Elkészítés:
Készítsük el a házi majonézt az itt leírtak alapján.
A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint. Inkább legyen al dente, nem szeretnénk, ha szétfőne.
Amíg fő a tészta, pucoljuk meg és reszeljük le a répákat. A zöldhagymát mossuk meg, vágjuk karikákra.
A majonézt - attól függően, hogy mennyire készítettük savanyúra, sósra - keverjük össze citromlével, sóval és cukorral ízlés szerint.
A tésztát szűrjük le, keverjük össze a répával és a hagymával, majd az öntettel. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, majd jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images