20 perces tésztasaláta répával és majonézes öntettel - Laktató fogás pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha a lehető legkevesebb alapanyagból és legrövidebb idő alatt szeretnél laktató ebédet készíteni, ez a recept a tökéletes választás.
A világ egyik legegyszerűbb fogása a tésztasaláta, ez a minimalista változat pár alapanyagból, 20 perc alatt készül, ízeiben mégis nagyon különleges. Az alapja és az étel lelke a majonéz, de semmiképpen nem a bolti, hanem a tojássárgájával kikevert házi változat.
A majonéz mellett reszelt répa és zöldhagyma gazdagítja a salátát, de bátran tovább lehet gondolni a receptet, mehet bele apróra vágott alma, zeller, paprika, a roppanós zöldségekkel jó kontrasztot képez a puha tészta. A friss zöldfűszerek is megdobják, a petrezselyem és a koriander tökéletesek hozzá, érdemes többfélével kipróbálni.
Tésztasaláta répával és öntettel
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 2 közepes darab répa
- 1 szál zöldhagyma
- 180 gramm házi majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- opcionális petrezselyem
Elkészítés:
Készítsük el a házi majonézt az itt leírtak alapján.
A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint. Inkább legyen al dente, nem szeretnénk, ha szétfőne.
Amíg fő a tészta, pucoljuk meg és reszeljük le a répákat. A zöldhagymát mossuk meg, vágjuk karikákra.
A majonézt - attól függően, hogy mennyire készítettük savanyúra, sósra - keverjük össze citromlével, sóval és cukorral ízlés szerint.
A tésztát szűrjük le, keverjük össze a répával és a hagymával, majd az öntettel. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, majd jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images