Villámgyors, pár hozzávalós tiramisugolyó – Az olasz édesség egyszerűbb formában is mennyei
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mascarponés-babapiskótás golyók szinte egy az egyben a tiramisu ízvilágát idézik, ráadásul nem kell sokat dolgoznod velük.
A tiramisu talán az egyik, ha nem a legnépszerűbb és legkedveltebb olasz édesség. Egyszerű az elkészítése és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod. A tiramisu alapja a mascarpone, ami minden édességet extrán krémessé tesz, az esszenciáját pedig a kávé adja meg. A tiramisu krémjét felhasználhatod töltelékként, például palacsintatortában is.
Bár tényleg nem bonyolult elkészíteni, még az alapvetően egyszerű receptet is gyorsabbá lehet tenni. Az egyik megoldás a pohárkrém, ez a tiramisunál is működik, a desszert élvezeti értéke semmit sem csökken. A másik a golyó, amikor csak összegyúrod a hozzávalókat és készen is van. Ezzel csak egy probléma van, hogy szinte kontroll nélkül lehet enni belőle.
Tiramisugolyó
Hozzávalók 20 darabhoz
- 250 gramm mascarpone
- 140 gramm babapiskóta
- 50 gramm porcukor
- 150 milliliter feketekávé
- forgatáshoz holland (cukrozatlan) kakaópor
Elkészítés:
Főzzünk egy viszonylag erős feketekávét, kicsit hosszabbat, mint egy espresso. A babapiskótát daráljuk le. A mascarponét alaposan keverjük össze a porcukorral, majd öntsük hozzá a kávét, végül forgassuk hozzá a darált babapiskótát is. A masszát tegyük a hűtőszekrénybe pihenni fél órára. Amikor kivettük, nedves kézzel gyúrjunk belőle golyókat, majd forgassuk meg kakaóporban. Fogyasztás előtt tegyük néhány órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors