![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A tojásos krokett belseje krémes, a bundája ropogós: főzelékek és saláták mellé is kínálható
![tkcover](https://kep.index.hu/1/0/3481/34815/348159/34815905_2664889_ff99f13a4f2b420b5de3401d9f62a203_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tojásos krokett a besamelmártástól és a reszelt sajttól elképesztően krémes lesz, hidegen és melegen is nagyon finom.
A legkedveltebb ropogós krokett krumpliból készül, ezerféle variációja létezik. A burgonyás változatokon kívül lehet rizsből, csirkehúsból és tojásból is aranybarnára sült falatokat gyártani.
A tápláló tojásos változatban főtt tojást kell összetörni, majd egybedolgozni besamelmártással és sajttal. A pikánsabb ízek kedvelői mustárt vagy chiliport is keverhetnek a tojáshoz. A könnyen formázható massza klasszikus panírt kap, utána forró olajban sül ropogósra. A sütésénél figyelmesnek kell lenni, nem csak azért kell aranybarnára készíteni, mert úgy gusztusosabb, ha nincs jól megsütve, könnyen törik majd a krokett. Az ízletes falat sokféleképpen kerülhet a tányérra, könnyű saláták vagy főzelékek mellé tökéletes kísérő.
Tojásos krokett
![tkct](https://kep.index.hu/1/0/3481/34815/348158/34815853_3cb3b3b03da6ed8d77e51e1153f61509_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Krokett:
- 6 darab tojás
- 1 marék reszelt sajt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál liszt
- 250 milliliter tej
- só és bors ízlés szerint
- olaj (a sütéshez)
Panír:
- 2 darab tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vajat magas falú edényben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük el benne, öntsük fel tejjel, keverjük csomómentesre, 4-5 perc alatt főzzünk sűrű mártást belőle, amit fűszerezzünk sóval és borssal. A mártáshoz keverjük hozzá a 6 evőkanál zsemlemorzsát, majd hagyjuk teljesen kihűlni, néha azért keverjük meg, nehogy bőrös legyen a teteje.
A tojásokat főzzük forrásban lévő vízben 8-10 percig, majd hideg vízzel hűtsük.
A kihűlt tojásokat pucoljuk meg, majd egy tálba vágjuk bele, kezdjük el villa segítségével simára törni, közben keverjük hozzá a mártást és a reszelt sajtot. A keverékből formázzunk kroketteket, majd hempergessük őket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, utána felforrósított olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!