Tanulj meg tökéletes gofrit sütni – Édes reggelinek is kiváló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A jó gofri receptje igazi kincs, kevés ennél finomabb édes reggeli létezik, amelyet ráadásul nagyon kevés munkával készíthetsz el.
A tökéletes recept nem bonyolult, de mindegy is, milyen, ha éhes a család, nincs mese. A reggelire ez hatványozottan igaz, az én gyerekeim már akkor éhesek, amikor még fel sem ébredtek teljesen. A gofri nemcsak nyáron, strandoláskor nagy siker, hanem ráérős reggeleken is.
Szinte ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a palacsinta, csak egy jó gofrisütőt kell hozzá beszerezni. Legtöbbször sütőporral készítik, de a belga változat élesztős, ami kicsit több munkával jár, de szintén meg tudod otthon sütni. A gofrit nemcsak édesen, hanem sósan is kínálhatod, ez a cukkinis-sajtos biztosan a kedvenced lesz.
Ha pedig a tökéletes és elronthatatlan receptre vágysz, akkor így készítsd a gofrit ezentúl.
Tökéletes gofri
Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 100 gramm vaj (puha)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 500 milliliter tej
- 3 darab tojás
- a kenéshez olaj
Elkészítés:
A cukrot keverjük habosra a puha vajjal és vaníliakivonattal. Öntsük hozzá a tejet, üssük bele a tojásokat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd forgassuk össze a vajas keverékkel.
A tésztát keverjük egyneművé, csomómentesre.
A gofrisütőt melegítsük fel, vékonyan olajozzuk meg, és körülbelül 1 evőkanálnyit (ez egy adag) tésztát tegyünk bele. Süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images