Főtt kukorica, ahogy a strandon is készítik
Nincs nyár főtt kukorica nélkül. Így készítve otthon is jól sikerülhet.
Neked melyik a kedvenc nyári csemegéd? Nekem a csöves kukorica, melyet grillre dobva, baconnel körbetekerve és persze főve is imádok. A kukorica főzése nagyon egyszerű, több lehetőséget is kipróbálhatsz, mi azonban most megmutatjuk, szerintünk, hogy a legfinomabb a tengeri.
A kukoricát szabadítsuk meg a héjától, ha szeretnénk, törjük félbe a csövet.
Vegyünk elő egy nagy fazekat, az alját béleljük ki a kukorica zsengébb héjával, majd helyezzük rá a csöveket. Utána öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, végül pedig takarjuk be a kukoricát a héjával.
A fazekat fedjük le és tegyük fel főni a kukoricát, forrástól számítva 8-12 percig főzzük. Ha öregebb a kukorica, több idő is kellhet neki.
Az elkészült kukoricát hagyjuk a saját levében kihűlni, majd sóval megszórva kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu