Így lesz igazán finom a főtt kukorica: videóban mutatjuk, hogy lesz tökéletes

8
Nyomtatás
kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A főtt kukorica hozzátartozik a nyárhoz, ez az egyik legnépszerűbb finomság, melyet otthon is érdemes elkészíteni.

Neked melyik a kedvenc nyári csemegéd? Nekem a csöves kukorica, melyet grillre dobva, baconnel körbetekerve és persze főve is imádok. A kukorica főzése nagyon egyszerű, több lehetőséget is kipróbálhatsz, mi azonban most megmutatjuk, szerintünk, hogy a legfinomabb a tengeri.

Tökéletes házi főtt kukorica

kct

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 5 darab csöves kukorica
  • víz szükség szerint
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szabadítsuk meg a héjától, ha szeretnénk, törjük félbe a csövet.

Vegyünk elő egy nagy fazekat, az alját béleljük ki a kukorica zsengébb héjával, majd helyezzük rá a csöveket. Utána öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, végül pedig takarjuk be a kukoricát a héjával.

A fazekat fedjük le és tegyük fel főni a kukoricát, forrástól számítva 8-12 percig főzzük. Ha öregebb a kukorica, több idő is kellhet neki.

Az elkészült kukoricát hagyjuk a saját levében kihűlni, majd sóval megszórva kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon