Ropogós kukorica rozmaringgal – Villámgyors köret grillhúsok mellé
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
A sült, grillezett húsok mellé sokszor csak zöldségeket kívánunk, amelyek a grillen kapnak egészen különleges ízt.
Imádom a főtt kukoricát. Annyira nyári hangulata van, hogy elég csak beleharapni, és akárhol vagyok, máris egy árnyas vízpartra képzelem magam. A kukorica nemcsak főzve, hanem sütve is isteni, grillhúsok mellé szoktuk kínálni köretként.
Sütés előtt érdemes előfőzni a kukoricát, hamarabb elkészül. Sütőben és grillen is elkészíthetjük. Az egyik kedvenc fűszerem, a rozmaring még intenzívebb ízt ad neki.
Sült kukorica rozmaringgal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csöves kukorica
- 1 evőkanál vaj
- 1 ág rozmaring (friss)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A kukoricát főzzük ki sós vízben. A tökéletes főtt kukoricához érdemes ezt a módszert követni. Ha megfőtt, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg vékonyan vajjal, sózzuk, majd szórjunk rá egy kevés rozmaringot is. Takarjuk be egy másik sütőpapírral.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük a kukoricákat 20 percig. Azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images