Ha se időd, se kedved nincs főzni: extra gyors töltött leveles tészta

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy hosszú, fárasztó nap után már semmi kedve nincs az embernek vacsorát készíteni, de muszáj mégis enni valamit. Ha nem szeretnétek se hideget, se melegszendvicset enni, de hasonlóan gyors megoldásra vágytok, akkor készítsétek el ezt a villámgyors receptet.

Igaz, nem a legegészségesebb étel, amit valaha ettem, de vészmegoldásnak tökéletes, ráadásul tényleg isteni finom. Leveles tésztára, ketchupra, sonkára/szalámira és sajtra van csak szükségünk hozzá.

Persze, ha van időnk, akkor el lehet készíteni a fancy verziót is, amiben mi gyártjuk saját kezűleg a leveles tésztát és a házi paradicsomszószt, de mivel munka után nekem legtöbbször villámgyors receptekre van szükségem, fel szoktam gyorsítani a bolti verzióval ezeket a folyamatokat.

Ez nem egy méregetős recept, lényegében mindenből annyit teszel bele, amennyit szeretnél. Lehet sok szalámival készíteni, sok sajttal, ketchup helyett majonézzel  (vagy akár mindkettővel), de megpakolhatod zöldségekkel is. Lehet bele kolbászt rakni, paprikás szalámit, téliszalámit, csirkemellsonkát, ami nekünk tetsző vagy éppen van otthon.

Ez a recept 3 adagra elég, 3 batyu jön ki belőle, de annyira könnyű, levegős a tésztája, hogy egy személyre egy batyuval számoljunk. (A képen egy adag látható félbevágva.) Én olyan leveles tésztát szoktam venni, amiben lapokra van osztva a tészta, tehát egyszerűen csak 3 lapot kiveszek, majd kinyújtom őket. Ha tömbben van a tésztánk, akkor viszont vágjuk előbb 3 részre és utána nyújtsuk ki. 

Töltött leveles tészta

töltötttésztarecept

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 25 dekagramm leveles tészta
  • ízlés szerint ketchup
  • 20 dekagramm csirkemellsonka (rúdban)
  • 20 dekagramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

1. Olvasszuk ki a leveles tésztánkat, majd nyújtsuk ki 3 darab 20x20 cm-es négyzetre.

2. Kenjük meg őket ketchuppal, de vigyázzunk, hogy minden lapot csak a feléig kenjünk meg, a másik felét rá fogjuk hajtani, így lesz belőlük batyu.

3. A nagyobb kockákra vágott csirkemellsonkát szórjuk rá a tészta ketchupos felére, majd szórjuk meg őket reszelt sajttal.

4. Hajtsuk a tészta üres felét a töltött felére, majd a széleket nyomkodjuk össze kézzel vagy egy villa segítségével.

5. Tegyük a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Ha már pirul a tészta teteje, készen vannak. Melegen fogyasszuk.

Fotó: Sági Zsófia/ Só&Bors  

Ezt is szeretjük